Євросоюз вводить нові правила видачі короткострокових віз
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз вводить нові правила видачі короткострокових віз

Євросоюз вводить нові правила видачі короткострокових віз
Джерело:  online.ua

Рада Євросоюзу і Європарламент досягли угоди за новими правилами видачі короткострокових віз. Європарламентарі домовилися спростити візовий режим для коротких поїздок на строк до 90 днів в піврічний період, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ЄП.

За новими правилами, заяви для отримання візи можна буде подавати в термін від шести місяців (замість сьогоднішніх трьох) до 15 днів перед поїздкою. Візовий збір при цьому зросте з 60 до 80 євро, а діти до 6 років, студенти та дослідники, як і раніше, будуть звільнятися від його оплати.

Також в рамках спрощення візового режиму для коротких поїздок в ЄС передбачені пільги для спортсменів і артистів, які гастролюють в Євросоюзі. Крім цього, туристи, які часто подорожують до ЄС, зможуть розраховувати на багаторазові візи.

На даний момент угода щодо спрощення видачі віз на поїздки в країни ЄС прийнята на неформальному рівні. Тепер нові правила повинен затвердити Європарламент, після чого вони надійдуть на остаточне затвердження в Раду ЄС. Зміни у візовому кодексі вступлять в силу через шість місяців після їх публікації в "Офіційному журналі" ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Європейському парламенті запропонували перевіряти мандрівників, які не потребують візі, ще до того, як вони прибудуть в ЄС. Планують це робити за допомогою Європейської системи інформації про подорожі та авторизації (Etias).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?