Євросоюз запровадив санкції проти депутатів Держдуми за визнання ОРДЛО
Категорія
Економіка
Дата публікації

Євросоюз запровадив санкції проти депутатів Держдуми за визнання ОРДЛО

Євросоюз запровадив санкції проти депутатів Держдуми за визнання ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Європейський Союз одноголосно погодив ввести санкції проти 351 депутата Держдуми, які проголосували за визнання Росією самопроголошених Донецької та Луганської народних республік.

Джерело: Euronews

Санкції ЄС стосуються депутатів Держдуми

Нові санкції були одноголосно прийняті всіма 27 державами-членами наприкінці позачергового засідання міністрів закордонних справ у Парижі. Остаточні деталі будуть уточнені найближчими днями, а конкретні цілі санкцій будуть оприлюднені.

Окрім депутатів Держдуми, ЄС також покарає 27 фізичних та юридичних осіб, звинувачених у дестабілізації України, проведенні кампаній дезінформації та фінансовій підтримці ОРДЛО.

Цілі санкцій стосуються політичного, військового, ділового та медіа-сектора, їм заморозять активи і накладуть заборону на поїздки, що означає, що їм не буде дозволено в’їжджати або проїжджати транзитом через територію ЄС.

Це явна ескалація російської агресії проти України. Ми демонструємо нашу рішучість реагувати на останні події, - сказав на пресконференції в Парижі Жозеп Борель, головний дипломат ЄС.

Новий пакет санкцій також обмежує доступ російського уряду до ринків капіталу та фінансових послуг ЄС та блокує рефінансування російського суверенного боргу. Також штрафуватимуть банки, які «фінансують російський військовий апарат».

Більше ніякого шопінгу в Мілані, жодних вечірок у Сен-Тропе, жодних діамантів у Антверпені. Це перший крок, — прокоментував санкції проти РФ Жозеп Боррель.

Фото - скріншот

І фон дер Ляєн, і Боррель високо оцінили рішення Німеччини припинити процес сертифікації Північного потоку-2.

Я вважаю, що уряд Німеччини має цілковиту рацію. "Північний потік-2" потрібно оцінювати з огляду на безпеку енергопостачання для всієї Європи, - сказала фон дер Ляєн.

Боррелm визнав, що блок "міг би піти далі", але потрібно було йти на компроміси, щоб задовольнити позиції всіх країн. Він зазначив, що ЄС готовий запровадити додаткові покарання, якщо ситуація на кордоні погіршиться і стане більш насильницькою.

Він підтвердив, що Путіна немає в санкційному списку.

 Ми боїмося, ми вважаємо, що ця історія ще не закінчена. Ризик конфлікту реальний, і ми повинні запобігти йому будь-якою ціною, — сказав Боррель.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?