Євросоюз затвердив санкції проти членів ПВК "Вагнера"
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз затвердив санкції проти членів ПВК "Вагнера"

Євросоюз затвердив санкції проти членів ПВК "Вагнера"
Джерело:  online.ua

Рада Євросоюзу офіційно затвердила санкції проти членів приватної військової компанії "Вагнера", а також трьох пов’язаних із нею енергетичних компаній. Саме рішення мають опублікувати вже в найближчі декілька годин. Обмежувальні заходи включатимуть заморожування активів та заборони на поїздки у відповідь на діяльність найманців у Сирії, Україні та Лівії.

Джерело: Twitter  кореспондента "Радіо Свобода" Рікарда Джозвяка

Західні країни вважають, що Кремль використовує групу, щоб додати важелів впливу РФ у закордонних конфліктах. Напередодні Європарламент ухвалив резолюцію щодо порушення "вагнерівцями" прав людини та закликав ЄК забезпечити, щоб кошти Євросоюзу, отримані деякими країнами, не могли бути спрямовані на розвиток такого роду ПВК.

Діяльність ПВК "Вагнера" в ЦАР та Лівії, а також його можливий наступ у Малі спричинили посилення тиску на Брюссель. Його мета - спробувати обмежити діяльність кампанії, особливо в цьому зацікавлена Франція, яка перекинула 5 тисяч військовослужбовців для боротьби з ісламістськими екстремістами в Малі та Сахелі загалом.

Зауважимо, що наразі відносини між Францією та Малі ускладнені. Вони розвиваються, залишаючи неоколоніальні рамки Франсафрики, як системи неформальної опіки Франції над своїми колишніми колоніями.

У Москві заперечують існування ПВК "Вагнера"

Зазначимо, «вагнерівці» не входить до складу російських регулярних військ, й узагалі на паперах такого угруповання немає. Кількість учасників ПВК “Вагнера” варіюється, називають цифру завбільшки з 2 500 бійців. Велика частка найманців раніше перебували в місцях позбавлення свободи. У зонах конфліктів, за даними Conflict Intelligence Team, їм платять до 200 тисяч рублів.

Початково найманці проходять перевірку на поліграфі, потім їх відправляють у тренувальний табір під Краснодаром, а вже звідти – в ті країни, де офіційна Москва має власні геополітичні інтереси. Офіційно існування приватної компанії в Кремлі заперечують.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?