Євросоюз жорстко поставив Путіна на місце - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз жорстко поставив Путіна на місце - перші подробиці

Євросоюз жорстко поставив Путіна на місце - перші подробиці
Джерело:  interfax.com.ua

Європейський Cоюз миттєво реагує на будь-яку скандальні рішення та провокації команди очільника Кремля Володимира Путіна. Так, 1 липня в ЄС заявили, що не визнають незаконну анексію Криму Росією і проведення РФ на території півострова референдуму про внесення поправок в російську Конституцію. З такою гучною заявою виступив представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Петер Стано в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", передає ONLINE.UA.

"ЄС не визнає незаконну анексію Кримського півострова Росією, що є порушенням міжнародного права. Тому ЄС не визнає проведення голосування Росією на території півострова, який є частиною України", - наголосив політик.

Окрім того, Стано підкреслив, що "аналогічним чином власники російських паспортів, виданих в районах, які зараз не перебувають під контролем українського уряду, всупереч Мінським угодам, не повинні брати участь у виборах, організованих Російською Федерацією".

"Європейський Союз залишається незмінним у своїй підтримці територіальної цілісності і суверенітету України", - заявив політик.

Як відомо, що 1 липня російська владапроводить голосування щодо обнулення президентських термінів Путіна, зокрема, і на території тимчасово окупованого нею Криму. Команда українського лідера Володимира Зеленсьокго висловила протест з приводу незаконного візиту до тимчасово окупованого Криму представників Європейських держав і закликало покарати організаторів незаконного голосування санкціями.

Що важливо розуміти, що ЦВК РФ вже встигла опублікувати перші результати загальноросійського голосування по закону про поправки до Конституції на основі даних, що надходять з регіонів Далекого Сходу, де голосування вже завершене. Що цікаво, станом на 15:15 мск було оброблено 1,19% протоколів дільничних виборчих комісій. За проголосували 72,98%, проти – 25,91%".

Як повідомляв ONLINE.UA, українська влада звернулася до Євросоюзу через візит євродепутатів до окупованого Криму - важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?