Євросоюз жорстко розкритикував Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз жорстко розкритикував Україну

Євросоюз жорстко розкритикував Україну
Джерело:  online.ua

У Раді Європи заявили, що вважають недостатнім прогрес України в імплементації реформ, спрямованих на протидію відмиванню грошей. Це зазначається у звіті MONEYVAL - органу Ради Європи з оцінки заходів у боротьбі з відмиванням грошей та фінансування тероризму.

На думку MONEYVAL, офіційний Київ досяг обмеженого прогресу з часу прийняття попереднього звіту в грудні 2017 року та закликає країну активізувати зусилля щодо подолання інших недоліків з огляду на поточні законодавчі реформи, що очікують на сьогодні.

Варто зазначити, що відповідно до правил процедури MONEYVAL, Україна повідомила про кроки, зроблені для зміцнення своєї системи протидії відмиванню коштів.

"Рейтинги Рекомендацій 2 (національне співробітництво та координація, спочатку оцінені як "сумісні"), 7 (цільові фінансові санкції, пов'язані з розповсюдженням зброї, спочатку оцінені як "частково сумісні"), 18 (внутрішній контроль та закордонні філії та дочірні компанії, спочатку оцінені як "Значною мірою відповідає"), вимоги до яких змінилися з часу прийняття звіту про взаємну оцінку України, залишаються незмінними. Рекомендація 21 (попередження та конфіденційність), спочатку оцінена як "сумісна", була переоцінена як "значною мірою відповідає", - йдеться у звіті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що спеціальна радниця високої представниці ЄС з питань зовнішньої політики Федеріки Могеріні  Наталі Точчі заявила, що імпульс врегулюванню російсько-українського конфлікту  може надати перегляд моделі антиросійських санкцій ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?