Євросоюз звернувся з невідкладним проханням до Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз звернувся з невідкладним проханням до Путіна

Євросоюз звернувся з невідкладним проханням до Путіна
Джерело:  online.ua

16 жовтня влада Європейського Союзу екстрено звернулася до команди російського президента Володимира Путіна та попросила офіційну Москві продовжити тристоронні переговори з Австралією та Нідерландами щодо збитого над Донбасом літака рейсу MH17 "Малайзійських авіаліній". Євросоюз нагадав Кремлю про родини жертв трагедії та наголосив, що вони дуже довго чекали, коли буде встановлена справедливість, а винні будуть нарешті покарані. Це наголошується у висновках за підсумками саміту лідерів Європейського Союзу, передає ONLINE.UA.

"Після більш ніж шести років після цієї трагічної події 298 жертв та їхні найближчі родичі заслуговують справедливості. Європейська рада підтримує всі зусилля, спрямовані на встановлення істини, справедливості та підзвітності, відповідно до резолюції 2166 Ради Безпеки ООН",  – сказано в офіційній заяві європейських політиків.

Як уже загдувалося раніше, команда очільника Кремля Володимира Путіна неочікувано для всіх ухвалила рішення відмовитися від консультацій з Нідерландами та Австралією щодо збитого над Донецькою областю літака "Малайзійських авіаліній" рейсу MH17, оскільки "не бачить сенсу" в їх продовженні. МЗС РФ почало публічно скаржитися на те, що нібито Нідерланди з самого початку дотримувалися єдиної версії катастрофи. Саме тому російські дипломати запевняють, що технічне та кримінальне розслідування "вийшли упередженими, поверхневими і політизованими". Влада Нідерландів на це відповіла, що шкодує з приводу рішення офіційної Москви відмовитися від консультацій.

З окремим коментарем виступила команда українського лідера Володимира Зеленського. Так, глава МЗС Дмитро Кулеба озвучив думку, що вихід Росії з консультацій з Австралією і Нідерландами щодо збитого над Донецькою областю літака "Малазійських авіаліній" рейсу MH17 є свідченням її страху перед правдою.

"Вихід РФ з консультацій щодо МН17 — це промовисте свідчення її страху перед правдою про те, що сталося 17 липня 2014 року у небі над Донбасом", — пояснив український дипломат.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що офіційний Берлін розкрив новий план Путіна щодо Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?