Facebook хоче створити альтернативу інтернету і розширює представництво в ЄС
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook хоче створити альтернативу інтернету і розширює представництво в ЄС

Facebook хоче створити альтернативу інтернету і розширює представництво в ЄС
Джерело:  online.ua

Facebook додасть 10 тисяч робочих місць в Європі, щоб допомогти будувати метавсесвіт, де за допомогою засобів доповненої реальності люди будуть взаємодіяти між собою. Рекрутинг призведе до найму робітників у багатьох країнах, в тому числі з Франції, Німеччини, Ірландії, Італії, Нідерланди, Польщі і Іспанії.

Джерело: блог компанії Facebook 

Марк Цукерберг розповів про те, яким буде метавсесвіт ще цього літа. Йдеться про цифрові світи, з якими люди зможуть взаємодіяти в 3D-середовищі. Експерти Facebook стверджують, що в недалекому майбутньому це може стати альтернативою інтернету.

«У майбутньому ми не будемо просто зідзвонюватися — ваша голограма, приміром, зможе сісти на мій диван, або ж я як голограма сяду на ваш. І буде таке враження, наче ми в одному місці — хоча ми й будемо в різних штатах чи на відстані сотень, тисяч миль», — розповів Цукерберг.

Facebook оголосив вотум довіри європейському технологічному сектору

Метавсесвіт сприятиме розвитку нових творчих, соціальних та економічних можливостей. Facebook охарактеризував цей крок як «вотум довіри» європейському технологічному сектору. Facebook навіть рекламував "провідну" політику ЄС з таких питань, як свобода слова, конфіденційність і прозорість, незважаючи на конфлікти фірми з регулюючими органами.

Дослідницька лабораторія штучного інтелекту відкрита компанією у Франції, також у технологічного гіганта вже є офіс в Ірландії. У 2019 Facebook створив дослідний центр з етики Штучного Інтелекту. Цей проєкт реалізований спільно з Мюнхенським технічним університетом.

Повертаючись до питання про оголошення вакансій, критики називають такий крок більшою мірою піар-ходом, аніж практичним вкладенням. Це може «нагадувати» ЄС про економічний внесок Facebook і допоможе впливати на відповідну політику. Проте, цей крок натякає на довгостроковий масштаб проекту з переходу до метавсесвіту.

Термін «метавсесвіт» з'явився у науково-фантастичному романі Ніла Стівенсона «Снігопад». В книзі 1992 року цей термін характеризує поєднання фізичної, доповненої та віртуальної реальності у спільному онлайн-просторі.

Читайте також:

  • Facebook та Instagram перестали працювати в усьому світі. Cтали недоступними також Netflix, Steam і PlayStation Network.

  • Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей.

  • Instagram провокує психічні розлади в підлітків — закриті дослідження Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?