Facebook інвестує мільярди у побудову “метавсесвіту”
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook інвестує мільярди у побудову “метавсесвіту”

Facebook інвестує мільярди у побудову “метавсесвіту”
Джерело:  online.ua

Директор з фінансових питань Facebook Девід Венер сказав, що інвестиції в Facebook Reality Labs скоротять загальний операційний прибуток у 2021 році приблизно на 10 мільярдів доларів. У компанії Facebook Inc заявили, що незабаром почнуть публікувати фінансові результати своїх досліджень доповненої та віртуальної реальності. Соцмережа інвестує мільярди у свої плани щодо створення «метасвіту», в той же час, її основний рекламний бізнес стикається зі «значними проблемами».

Джерело: Reuters

Фінансові зобов'язання перед Reality Labs, які працюватимуть над реалізацією «метавсесвіту» Facebook, трохи ускладнені, оскільки компанія завалена справами через скандал у зв'язку з витоком даних.

Колишня співробітниця Френсіс Хауген стала інформатором, і заявляє широкій громадськості, що компанія віддала перевагу прибутку перед безпекою користувачів.

Генеральний директор Марк Цукерберг розпочав учорашню телефонну розмову з аналітиками Facebook із захисту від критики Хауген та документів, на які вона посилається. Він запевняє, що вони дають хибне уявлення про компанію.

"Метавсесвіт" може стати наступником мобільного Інтернету

Цукерберг сказав, що Facebook найближчими роками розглядатиметься не як компанія, що займається соціальними мережами, а як компанія, орієнтована на метавсесвіт.

Facebook, який вклав значні кошти у віртуальну реальність (VR) та доповнену реальність (AR), цього року розширив свою роботу над метавсесвітом. У жовтні компанія повідомила, що планує найняти 10 тисяч співробітників у Європі протягом наступних п'яти років для роботи над ініціативою.

«Це вкладення не буде для нас прибутковим найближчим часом, – сказав аналітикам Цукерберг. – Але ми віримо, що метавсесвіт стане наступником мобільного Інтернету».

Нагадаємо, Цукерберг розповів про те, якими будуть «метавсесвіти» цього літа. Експерти Facebook стверджують, що у недалекому майбутньому це може стати альтернативою інтернету.

«У майбутньому ми не просто зідзвонюватимемося — ваша голограма, приміром, зможе сісти на мій диван, або я як голограма сяду на ваш. І буде таке враження, що ми в одному місці — хоч ми й будемо в різних штатах чи на відстані сотень, тисяч миль», — розповів Цукерберг.

Читайте також:

  • Facebook та Instagram перестали працювати в усьому світі. Cтали недоступними також Netflix, Steam і PlayStation Network.

  • Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей.

  • Instagram провокує психічні розлади в підлітків — закриті дослідження Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?