Facebook негативно впливає на кожного восьмого користувача – звіт
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook негативно впливає на кожного восьмого користувача – звіт

Facebook негативно впливає на кожного восьмого користувача – звіт
Джерело:  online.ua

Facebook негативно впливає на особисте життя, роботу, сон та виховання дітей, а кожен восьмий користувач повідомляє, що використовує соцмережу компульсивно. Такі дані внутрішнього розслідування компанії Марка Цукерберга, відповідний звіт потрапив у розпорядження ЗМІ. Співробітники намагалися вжити деяких заходів для зменшення кількості людей, які страждають інтернет-залежністю, проте пропозиції поки що не були реалізовані.

Джерело: The Wall Street Journal

Моделі того, що компанія називає "проблемним використанням", фактично збігаються з широко відомим терміном інтернет-залежнності. Документи показують, що Facebook сприймався користувачами як платформа, яка більше за інші соцмережі прагне до того, щоб користувачі поверталися.

Загальна аудиторія Facebook налічує 2,9 млрд осіб. З них 360 млн схильні до негативного впливу, зокрема, страждають інтернет-залежністю. Звіти є частиною аналізованих раніше опублікованих даних, які оприлюднила екс-працівниця компанії Цукерберга Френсіс Хауден.

Аналізую статистику за країнами, можна зробити такий висновок. У той час, як схильні до залежності близько 10% користувачів у США, кількість залежних у таких країнах, як Індія та Філіппіни – більш ніж у два рази вище. Йдеться 25% людей, на особисте життя яких соцмережа впливає негативно.

Звіти стосуються також Whatsapp і Instagram

Крім Facebook у звіті згадуються також сервіси Whatsapp і Instagram, що належать Meta. Використання Twitter і Snapchat теж чинить тиск на користувачів, які перевіряють нові повідомлення та контент на своїх смартфонах. Звикання викликають червоні точки, що повідомляють про появу свіжої інформації. Вихід із програм ускладнюють і відео, що автоматично відтворюються.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Instagram негативно впливає на дівчаток-підлітків. Також днями стало відомо, що компанія збиралася розширити базу користувачів за рахунок таргетингу, націленого на дітей від шести років. Команда Марка Цукерберга хотіла найняти спеціалістів на кілька посад для реалізації цих планів.

Читайте також:

  • Facebook змусила розробника видалити розширення для моментальної відписки від усіх сторінок

  • Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей.

  • Instagram провокує психічні розлади в підлітків — закриті дослідження Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?