Facebook почав блокувати рекламу про користь вакцинації через політику
Категорія
Світ
Дата публікації

Facebook почав блокувати рекламу про користь вакцинації через політику

Facebook почав блокувати рекламу про користь вакцинації через політику
Джерело:  online.ua

Система модерації соціальної мережі Facebook станом на 22 лютого блокує платну рекламу про проведення масової імунізації населення проти коронавірусу COVID-19. Згідно з журналістським дослідженням, такий казус стався через алгоритм блокування політичних публікацій на тлі американських виборів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Politico.

Згідно з уточненими даними, в адміністрації визнали проблему з блокуванням такої платної реклами, однак пообіцяли виправити її найближчим часом.

Спеціальні фільтри соцмережі, спрямовані проти поширення агітації на виборах президента США, почали обмежувати відомості про вакцинацію проти COVID-19 ще з вересня 2020 року. Вони отримували позначку як неприйнятні повідомлення.

Зокрема, відомо про буквальне видалення алгоритмами повідомлень про механізми роботи вакцини, а також розташування пунктів для щеплення.

Утім, навіть журналісти-автори дослідження звернули увагу на застарілість реклами у групах Facebook для поширення інформації про вакцинацію. Відомості про коронавірус і пандемію змінюються надзвичайно швидко, тож подібний процес виглядає обтяжливим.

У компанії Facebook відповіли, що після появи першого резонансу з такого приводу вони вже відновили рекламу антикоронавірусного щеплення принаймні у двох групах.

Видання одночасно поставило під питання адекватність та взагалі придатність платформи для поширення цінної у часи пандемії інформації, якщо її таким чином легко заблокувати й відповідно втратити.

Ще напередодні виборів у США, влітку 2020 року, адміністрації соцмережі анонсувала обмеження політичної реклами — саме таргетованої внутрішньої реклами, а не постів користувачів чи спільнот. Її найбільш потужно активували за тиждень до дня голосування у листопаді.

Як повідомляв ONLINE.UA, 22 лютого глава МОЗ України Максим Степанов, який особисто відправився в Індію на переговори про вакцину, повідомив, що найбільший у світі виробник вакцин Serum Institute погодився додатково поставити в Україну ще 5 млн доз американської вакцини NovaVax в доповненні до тих 10 млн доз, про які було домовлено раніше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?