Україна отримає 15 млн доз COVID-вакцини NovaVax
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає 15 млн доз COVID-вакцини NovaVax

Україна отримає 15 млн доз COVID-вакцини NovaVax
Джерело:  online.ua

Україна - єдина країна в Європі, де ще не почалася вакцинація проти коронавіруса, але українська влада запевняє, що робить все можливе, щоб ефективна і безпечна імунізація населення почалася якнайшвидше. Напередодні стало відомо, що в Індії вже почалося відвантаження в Україну COVID-вакцини Covishield, розробником якого є Оксфордський університет і компанія AstraZeneca. А 22 лютого глава МОЗ України Максим Степанов, який особисто відправився в Індію на переговори про вакцину, повідомив, що найбільший в світі виробник вакцин Serum Institute погодився додатково поставити в Україну ще 5 млн доз американської вакцини NovaVax в доповненні до тих 10 млн доз, про які було домовлено раніше. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на допис чиновника в Facebook.

"Ще одна позитивна новина з індійського Пуне і найбільшого в світі виробника вакцин Serum Institute. Успішно завершили переговори про збільшення поставок в Україну американської вакцини Novavax", - написав Степанов.

Міністр охорони здоров'я уточнив, що домовленість про 5 млн додаткових доз NovaVax закріплять підписанням договору. Правда, перша поставка американської вакцини з Індії очікується не раніше липня 2021 року.

Нагадаємо, Novavax є рекомбінантною вакциною, створеної на основі спайк-білка молекули коронавіруса SARS-CoV-2. Вона надійде в Україну в рамках контракту з індійською компанією Serum Institute, де знаходяться виробничі потужності. Вакцина Novavax показала підсумкову ефективність 89,3%. Для основного штаму показник склав 95,6%. Також препарат був протестований для нового штаму "британського" коронавіруса і показав 85,6% ефективності.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна першою в світі отримає індійську COVID-вакцину Covishield. Перші 500 тисяч доз для України вже відвантажені і в найближчі дні надійдуть в нашу країну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?