Facebook видалятиме усі пости з фейками про COVID-19 за оновленими правилами
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook видалятиме усі пости з фейками про COVID-19 за оновленими правилами

Facebook видалятиме усі пости з фейками про COVID-19 за оновленими правилами
Джерело:  online.ua

Компанія Facebook попередила про оновлення правил, за якими адміністрація соціальної мережі редагуватиме публікації щодо коронавірусу COVID-19. Передбачається, що водночас із протидією неправдивій інформації соцмережа просуватиме правдиву. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний блог адміністрації.

За оприлюдненими даними, рішення про розширення списку помилок чи відвертих фейків ухвалили після консультацій з міжнародними медичними організаціями, зокрема й Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

З “Фейсбуку” чи Instagram видалятимуть публікації, в яких будуть такі твердження:

  • про створення коронавірусу людиною;

  • вакцини не дієві проти інфекцій, для яких їх створюють;

  • перехворіти безпечніше за прийняття щеплення;

  • вакцини токсичні, небезпечні, поширюють різні захворювання, наприклад — аутизм.

Також компанія планує спрямувати суму в 120 мільйонів доларів на підтримку органів охорони здоров’я, неурядових організацій та відомств Організації Об’єднаних Націй, які підуть на поширення інформації про масову вакцинацію.

Адміністрація двох пов’язаних соціальних мереж видаляє шкідливу інформацію про пандемію з грудня 2020 року.

Наразі масова вакцинація почалася у США, Великій Британії, країнах Євросоюзу та європейського континенту в цілому, Ізраїлі, ОАЕ, Китаї та інших країнах. Зокрема, вакцинація триває у Росії препаратом “Спутник V”, який був зареєстрований до остаточного з’ясування його безпеки та дієвості. Також цю вакцину постачають наразі у Білорусь, а також Аргентину.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я передбачають дозволити українцям обирати препарат для вакцинації проти коронавірусу COVID-19. Голова відомства Максим Степанов наголосив. йдеться про платне щеплення, систему якого налагодять після надходження медикаментів на комерційний ринок.

Ціну такого щеплення наразі не називають. Також невідомо, які ціни містяться у контрактах, узгоджених Києвом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?