МОЗ дозволить українцям обирати вакцину для платного щеплення від коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ дозволить українцям обирати вакцину для платного щеплення від коронавірусу

МОЗ дозволить українцям обирати вакцину для платного щеплення від коронавірусу
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я передбачають дозволити українцям обирати препарат для вакцинації проти коронавірусу COVID-19. Голова відомства Максим Степанов наголосив. йдеться про платне щеплення, систему якого налагодять після надходження медикаментів на комерційний ринок. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Гордон”.

За словами посадовця, це стане можливим вже влітку 2021 року. Він зауважив, усі вакцини, які у майбутньому будуть зареєстровані на території України, будуть безпечними, дієвими та перевіреними. У системі реєстрації висококласні фахівці “не поставлять на дозвільних документах свій підпис, якщо матимуть навіть найменші сумніви”.

“Щойно на ринку України з'являться комерційні вакцини. З огляду на кон'юнктуру і те, що жоден виробник на сьогодні не продає вакцини на комерційний ринок, мені здається, раніше ніж влітку цього не станеться”, - пояснив Степанов.

Міністр додав, кожен контракт з компаніями-поставниками вакцин оформлений як конфіденційний, тож немає можливості розкрити згадані у документах показники, зокрема й щодо цін на дозу. Він лише згадав, що українська сторона отримала пропозицію купити дозу препарату AstraZeneca від 9 до 34 доларів США.

“Ціни в $5 я не чув. Ті ціни, які нам офіційно пропонували з різними термінами поставки (третій-четвертий квартал 2021 роки) перебувають в коридорі від $9 до $34 за дозу. Ми ведемо переговори з шістьма виробниками. Ще раз: ринок вакцин від COVID-19 сьогодні так влаштований, що обирає, в принципі, виробник, кому продати. У покупця немає можливості сказати: “Я піду в інше місце”, - резюмував голова МОЗ.

Нагадаємо, уряд передбачає отримати перші дози вакцини проти COVID-19 у лютому. Цього ж місяця, згідно з планом, почнеться перший етап масової імунізації населення.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство охорони здоров’я розробило три шляхи для реєстрації на вакцинацію проти коронавірусу COVID-19 в Україні. Очільник відомства Максим Степанов наголосив, що йдеться про запис онлайн за допомогою офіційного сайту, через звернення до сімейного лікаря чи звернення до контакт-центру МОЗ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?