У МОЗ назвали три способи записатися на вакцинацію проти COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ назвали три способи записатися на вакцинацію проти COVID-19

У МОЗ назвали три способи записатися на вакцинацію проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров’я розробило три шляхи для реєстрації на вакцинацію проти коронавірусу COVID-19 в Україні. Очільник відомства Максим Степанов наголосив, що йдеться про запис онлайн за допомогою офіційного сайту, через звернення до сімейного лікаря чи звернення до контакт-центру МОЗ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця.

За його словами, незабаром відомство запустить інформаційний портал, який надаватиме громадянам усю необхідну інформацію з відповідних питань.

“Окрім того, ми плануємо, щоб через цей портал ближче до кінця місяця будь-хто міг записатися на відповідну безкоштовну вакцинацію, де саме він буде вакцинуватись, в які терміни може буде проведена вакцинація”, - додав Степанов.

Водночас в уряді передбачають, що різні шляхи дозволять вакцинуватися усім верствам населення.

“Щодо запису на вакцинацію ми передбачаємо максимально зручний формат для всіх верств населення, тому що ми розуміємо — хто не користується Інтернетом, хтось літні люди”, - пояснив міністр.

Нагадаємо, наразі жодна вакцина проти коронавірусу ще не надійшла в Україну станом на 9 лютого. Передбачається, що це станеться вже найближчими днями, а процес масової імунізації почнеться одразу після надходження цих перших партій.

Нещодавно президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн звернулася до країн Євросоюзу із закликом поділитися антикоронавірусною вакциною з офіційним Києвом, оскільки той ще не стартував вакцинацію.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я передбачають, що кампанію з масової вакцинації населення проти коронавірусу COVID-19 можна розпочати вже 15 лютого. Міністр Максим Степанов розкрив таку орієнтовну та попередню дату під час публічних заходів форуму “Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?