Facebook запускає в Україні корисну платформу для педагогів, батьків та підлітків
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook запускає в Україні корисну платформу для педагогів, батьків та підлітків

Facebook запускає в Україні корисну платформу для педагогів, батьків та підлітків
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відома компанія Facebook нарешті вирішила запустити українську версію платформи Get Digital з цифрової освіти для батьків, вчителів та підлітків. Варто звернути увагу на те, що в основу уроків та ресурсів були покладені ресурси, який надав Гарвардський університет та Каліфорнійський університет у Берклі. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Get Digital.

За словами представників компанії, ця програма надасть школам та сім’ям інструменти, які потрібні для створення безпечних, здорових та сприятливих цифрових спільнот. Що важливо розуміти, їх можна використовувати як у класі, так і вдома.

"Так, педагоги можуть у програмі знайти готові плани занять для опрацювання обраних питань зі своїми учнями. Для батьків є матеріали, які допоможуть почати розмову зі своїми дітьми про цифрову безпеку з необхідними термінами для обговорення. А підлітки можуть знайти цікаві вправи, які допоможуть краще орієнтуватися в Інтернеті та створювати онлайн-спільноти", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що платформу вирішили запустити у рамках Тижня цифрової грамотності. Як стверджують експерти, вона спрямована на популяризацію навичок роботи з комп’ютером.

Кампанія фокусується на 4 головних темах:

  • базові цифрові навички та медіаграмотність:

  • кодування, STEM та штучний інтелект;

  • просунуті цифрові навички;

  • працевлаштування та цифрова культурна спадщина.

Окрім того, вказано, що Get Digital пропонує уроки та ресурси, які базуються на дослідженнях. Їхнє головне завдання - удосконалити навички, необхідні для того, щоб отримати ще більше можливостей.

Інформація розділена на п’ять основних блоків:

  • "Основи цифрової грамотності",

  • "Благополуччя",

  • "Спілкування в Інтернеті",

  • "Соціальний вплив у цифровому середовищі",

  • "Цифрові можливості".

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно демократи у американському Конгресі  оголосили справжню війну Apple, Google, Amazon та Facebook. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?