Facebook знову жорстко покарали за обман користувачів
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook знову жорстко покарали за обман користувачів

Facebook знову жорстко покарали за обман користувачів
Джерело:  online.ua

Компанії Facebook доведеться виплатити чотири мільйони доларів за обман користувачів соцмережі. Такий штраф компанії виписало угорське агентство з питань конкуренції. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Bloomberg.

В угорському антимонопольному органі звинуватили Facebook у тому, що компанія розмістила на своїй головній сторінці та в довідковому центрі слогани "Безкоштовно і кожен може приєднатися". Однак користувачі, на думку відомства, фактично заплатили Facebook своїми особистими даними, які безкоштовно використовувала компанія для продажу рекламних можливостей своїм клієнтам.

В агентстві додали, що Facebook вводив в оману користувачів з 2010 року по 23 жовтня 2019 року. Там пояснили, що розрахували штраф на підставі не тільки доходів Facebook від реклами в Угорщині, але й того, що компанія внесла глобальні зміни в гасла про безкоштовні послуги.

Слід зазначити, що 4 млн доларів - це найбільший в історії Угорщини штраф, пов'язаний з питанням захисту прав споживачів. При цьому в історії Facebook він не рекордний - раніше американська влада оштрафувала соцмережу на 5 млрд доларів за допущення масового витоку особистих даних користувачів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Facebook вперше в історії був позначений фейк. Компанія виправила повідомлення, в якому містилася неправдива інформація. Корективи в фейковий пост були внесені на вимогу уряду Сінгапуру, де недавно вступив в силу закон про боротьбу з фейковий новинами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?