Фахівець спрогнозував дії Путіна після заяви про вихід Вагнера з Бахмута
Категорія
Політика
Дата публікації

Фахівець спрогнозував дії Путіна після заяви про вихід Вагнера з Бахмута

Фахівець спрогнозував дії Путіна після заяви про вихід Вагнера з Бахмута
Джерело:  online.ua

5 травня засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин неочікувано для всіх оголосив, що планує вивести своїх найманців із Бахмутського напрямку на тлі серйозних проблем з боєприпасами. Ексспівробітник СБУ та експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак пояснив, чого хоче добитися "кухар Путіна" такими гучними заявами.

Джерело: "24 Канал"

На переконання Ступака, Пригожин "дуже прагматичний" та "доволі прямий".

Все, що він думає, він викладає або візуально, або в аудіодоріжках, або письмово. Я впевнений, що так воно і є, оце що він заявляє, – зазначив експерт.

Як у Путіна можуть відреагувати на заяву Пригожина

Ексспівробітник СБУ звертає увагу на те, що наразі у команди Путіна є два варіанти.

 Перший – зробити все, що вимагає власник ПВК "Вагнера"

Сказати так: "Шойгу, дай йому все, що треба. Дай йому танки, дай йому артилерію, дай йому авіаносці, хай він буде там. В такому випадку Кремль програє двічі, – заявив він.

Як вважає експерт, Путін програє особисто Пригожину, оскільки дасть йому зрозуміти, що російська армія нічого не варта без "вагнерівців", а також згодом програє ЗСУ.

І все. Війна буде програна. Якщо не підуть на поступки Пригожина, то програє один раз – виключно Збройним силам України, – переконаний Іван Ступак.

За словами експерта, протягом тижня чи десяти днів після виходу вагнерівців із Бахмуту наші воїни отримають шанс повернути левову частину міста.

Чи зможе Пригожин шантажувати Путіна

Як вважає Іван Ступак, якщо "вагнерівці" все-таки отримають боєприпаси, про які уже багато місяців просить Пригожин, то це означатиме, що Кремль публічно визнає свою залежність від засновника ПВК "Вагнера".

І це закладе міну, тактичний ядерний заряд під всю кремлівську вертикаль. Тобто одна людина, колишній зек, поставила в "позу Z" весь Кремль і особисто Путіна, – пояснює експерт.

Проте у російського диктатора є ще один варіант, яким він може скористатися, щоб не втратити контроль над ситуацією.

Йдеться про те, що Путін може рейдернути ПВК "Вагнер", усунути від командування Пригожина, підпорядкувати Міноборони Росії, а також призначити туди якогось нового командувача.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?