Фахівці розповіли про повторні випадки зараження коронавірусом в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Фахівці розповіли про повторні випадки зараження коронавірусом в Україні

Фахівці розповіли про повторні випадки зараження коронавірусом в Україні
Джерело:  online.ua

Експерти із Центру громадського здоров'я звернули увагу на те, що в Україні повторно коронавірус виявили у 2 161 людини. Згідно з останніми даними, 250 з них – медичні працівники. Окрім того, наголошується, що повторний діагноз був встановлений не раніше 40 днів від першого позитивного результату. Загалом від початку пандемії в нашій країні коронавірус повторно виявили у 0,25% пацієнтів від загальної кількості інфікованих. У ЦГЗ наголосили, що в Україні не було досліджень, які б підтвердили, що ці віруси генетично відрізняються між собою, передає ONLINE.UA.

Як уже згадувалося раніше, у різних країнах дедалі частіше з'являються повідомлення про повторні випадки інфікування SARS-CoV-2. Що важливо розуміти, для того, аби визначити повторне інфікування коронавірусом, ПЛР-тесту недостатньо. Наприклад, 3 місяці тому у Катарі підтвердили 4 випадки повторного інфікування коронавірусом. Перш ніж це з'ясувати, науковці використали дані генетичного секвенування, які виявили різні вірусні варіанти між першою і другою інфекціями.

"Загалом дослідники вивчили зразки 133 266 хворих та встановили, що 243 людини мали позитивні результати ПЛР-тестів з інтервалом не менше 45 днів, але лише у 12 пацієнтів з них було достатньо даних про вірусний геном в обидва моменти часу. У 2 пацієнтів виявили ідентичні вірусні геноми після обох позитивних тестів, що свідчить лише про тривалий перебіг хвороби. У 6 інших випадках генетичних змін не було достатньо, аби зробити твердий висновок про повторне зараження", — йдеться в повідомленні.

Фахівці звертають увагу на те, що підтвердження повторного інфікування потребує ретельного генетичного аналізу. Що важливо розуміти, у більшості випадків коронавірус повторно виявляють через те, що інфекція довго не зникає. Окрім того, зазначається, що по усьому світі офіційно зареєстровано лише 23 повторних випадки зараження коронавірусом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МОЗ Максим Степанов офіційно заявив, що відомство планує у лютому 2021 року розпочати вакцинування від коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?