Фахівці ВООЗ нарешті знайшли ключі щодо витоку коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Фахівці ВООЗ нарешті знайшли ключі щодо витоку коронавірусу

Фахівці ВООЗ нарешті знайшли ключі щодо витоку коронавірусу
Джерело:  online.ua

Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я, які наразі знаходяться із місією в китайському місті Ухань, заявили про те, що нарешті змогли знайти "важливі ключі" до розгадки ролі ринку морепродуктів в поширенні пандемії коронавірусу. Такою інформацією поділився один із учаників місії Пітер Дашак. За його словами, група з 14 осіб працювала з експертами в Китаї і відвідала ключові точки і дослідницькі центри, щоб розкрити "деякі реальні ключі до того, що сталося". Представник ВООЗ уже анонсував, що основні результати зможуть оприлюднити до запланованого від'їзду місії 10 лютого. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Bloomberg.

"Я відчуваю, що ми зможемо сказати щось цінне в кінці цієї поїздки – дуже цінне, але я не хочу вдаватися в подробиці того, що це буде або в який бік вказує. Те, що я бачив, уже підказує мені, що є деякі реальні ключі до розгадки того, що сталося, і я сподіваюся, що ми зможемо дати тверде пояснення цьому до кінця поїздки", — виступив з коментарем Пітер Дашак.

Він також натякнув, що його поїздка на ринок свіжих продуктів Хуанань в центрі Ухань була особливо важливою під час нової місії ВООЗ. За словами Дашака, на так званому мокрому ринку продавалися в основному морепродукти, а також м'ясо, в тому числі свіжоприготована дичина.

"На початку спалаху коронавірусу звучали припущення, що ринок міг бути тим місцем, де вірус перейшов від тварин до людей. Інші дослідження виявили більш ранні випадки серед людей, не пов'язаних із ринком, що спростовує цю теорію. Експерти знайшли "важливі ключі" до ролі ринку", — йдеться в матеріалі.

Попри те, що продуктовий ринок був закритий і очищений майже відразу після виявлення випадків зараження, на думку експертів, "він все ще в значній мірі незайманий". Варто звернути увагу на те, що науковці, які взяли проби на ринку, уже змогли визначити місця, де були зафіксовані сліди SARS-CoV-2.

"Тепер ми знаємо те, чого не знали раніше – що на кожен випадок захворювання припадали інші, які протікали безсимптомно або які важко відрізнити від застуди чи кашлю", — зазначають представники ВООЗ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що за прогнозом американських вчених  пандемія коронавіруса триватиме ще два роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?