Коли закінчиться пандемія коронавірусу - вчені зробили невтішний прогноз
Категорія
Світ
Дата публікації

Коли закінчиться пандемія коронавірусу - вчені зробили невтішний прогноз

Коли закінчиться пандемія коронавірусу - вчені зробили невтішний прогноз
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавіруса може затягнутися на два роки і зупиниться тільки в 2022 році. Такий невтішний прогноз зробили експерти Центру з вивчення інфекційних захворювань при Університеті Міннесоти. Американські дослідники вважають, що поширення інфекції не вдасться взяти під контроль, поки у 2/3 населення Земліне з'явиться імунітет до неї. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Дослідники пояснюють, що підступність коронавіруса криється в тому, що у багатьох хворих не виявляються симптоми захворювання. Саме такі люди, за твердженням вчених, є найбільш заразними. Експерти підкреслюють, що через здатність коронавіруса передаватися від безсимптомних носіїв пандемію складніше взяти під контроль, ніж той же грип. Це і є причиною виникення такої масштабної пандемії в сучасній історії.

У зв'язку з такою особливістю коронавіруса, експерти прогнозують, що пандемія буде повертатися декількома хвилями, які можуть виникати і після 2022 року.

"Офіційне інформування владою населення повинно містити повідомлення про те, що пандемія ще не закінчилася і люди повинні бути готові до виникнення час від часу нових спалахів захворювання протягом двох найближчих років", - закликають дослідники.

У їх доповіді також наголошується, що розробники поспішають зі створенням вакцин, які можуть бути зроблені в невеликих кількостях вже в 2020 році. І хоча під час пандемії грипу 2009-2010 років вакцин в значній кількості не було до тих пір, поки в США спалах хвороби не досяг свого піку, дослідження показали, що щеплення запобігли в країні до 1,5 мільйона заражень і до 500 смертей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені назвали точні дати закінчення пандемії в Україні та інших країнах. По їхнім прогнозом, вже 18 травня ситуація з поширенням вірусу в Україні покращиться на 97% в порівнянні з піком, до 28 травня - на 99%, а остаточно пандемія в нашій країні завершиться 7 липня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?