Фантастичне зростання: в Мінінфраструктури похвалилися новими досягненнями
Категорія
Економіка
Дата публікації

Фантастичне зростання: в Мінінфраструктури похвалилися новими досягненнями

Фантастичне зростання: в Мінінфраструктури похвалилися новими досягненнями

За останні три роки пасажиропотік в українських аеропортах зріс на 100%. Про це в інтерв’ю « Українським новинам » заявив заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, повідомляє ONLINE.UA.

За словами чиновника, таке відчутне зростання пов’язане з появою на українському ринку кількох нових лоукостів та покращенням наземної інфраструктури.

«Якщо в 2015 році пасажиропотік складав 10 мільйонів пасажирів, то в 2018 році цей показник сягнув 20,5 млн пасажирів і далі збільшується. На ринок України зайшли 14 нових авіакомпаній. Частка лоукостів у міжнародному сполученні становить майже 30%. Окрім того, відновлено роботу понад 10 регіональних аеропортів», – наголосив Лавренюк.

За даними міністерства, кількість пасажирів, яких обслужив найбільший аеропорт країни – київський «Бориспіль», за три роки зросла на 72%. Це стало можливим, в тому числі, завдяки трансформації бізнес-моделі аеропорту – перетворенню його на міжнародний хаб.

«Наразі частка трансферних пасажирів аеропорту «Бориспіль» досягла 30%, що є основною ознакою аеропорту-хабу, а кількість авіакомпаній, що здійснюють польоти з/до Борисполя, налічує більше 50», – продовжив чиновник.

Що стосується аеропорту «Львів», то його обсяг пасажиропотоку у 2018 році в порівнянні з 2015 роком зріс на 180%. Загальна кількість авіакомпаній, що здійснює польоти з/до Львова на регулярній та чартерній основі у період з 2015 по 2018 рр. збільшилася з 14 до 21, з яких 4 – це лоукости.

Завдяки тому, що уряд виділив більше 1,7 млрд грн на будівництво нової злітно-посадкової смуги в аеропорту Одеси, це дозволить приймати в цьому місті майже всі типи повітряних суден визначеними вимогами стандартів ІСАО, в тому числі Boeing-767. Це сприятиме збільшенню пасажиропотоку удвічі.

Нагадаємо, що не так давно у Росії натякнули на бажанні відновити  авіасполучення з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?