У Росії натякають на бажання відновити авіасполучення з Україною
Категорія
Україна
Дата публікації

У Росії натякають на бажання відновити авіасполучення з Україною

У Росії натякають на бажання відновити авіасполучення з Україною
Джерело:  online.ua

Кремль через підконтрольні інформаційні ресурси натякає на бажання відновити пряме авіасполучення з Україною. Вчора у Росії відразу на кількох провладних інтернет-сайтах з’явились заклики до нового українського президента зняти «нікому не потрібні обмеження» на польоти літаків між Україною та РФ, а також між Києвом та окупованим Сімферополем.

Як інформує ONLINE.UA, сьогодні на прокремлівському сайті «Газета.Ру» з’явилась заява представника окупаційної влади Криму Олексія Черняка – глави комітету по санаторно-курортному комплексу та туризму «кримського парламенту». За його словами, «Крим готовий відновити авіасполучення з Україною та іншими країнами світу».

Три дні тому на сайті президента України з’явилась петиція з пропозицією відновити авіасполучення між Росією та Україною. Її автор аргументує свою позицію тим, що «від заборони страждають передусім українці». Новина про появу цієї петиції активно розкручується в прокремлівських ЗМІ.

Заборона на польоти російських авіакомпаній в Україну та українських авіакомпаній в Росію діє з 2015 року. Приводом для неї стала відмова авіакомпаній РФ припинити незаконні польоти в анексований Крим та відмова сплатити штрафи за порушення авіаційного простору України.

Під час анексії Криму у лютому 2014 року аеропорт Сімферополя був захоплений російськими спецпризначенцями одним з перших. З того часу будь-які міжнародні та внутрішньоукраїнські рейси з кримського аеропорту припинено через санкції.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому у Зеленського розповіли, чи буде відновлена подача води в Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?