Фантазери: в мережі висміяли реакцію окупантів Криму на рішення щодо скіфського золота
Категорія
Світ
Дата публікації

Фантазери: в мережі висміяли реакцію окупантів Криму на рішення щодо скіфського золота

Фантазери: в мережі висміяли реакцію окупантів Криму на рішення щодо скіфського золота

Нелегітимний депутат Держдуми від окупованого Криму Руслан Бальбек, коментуючи рішення суду Амстердама про передачу Україні скіфського золота, заявив, що воно суперечить нормам міжнародного права.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Ленту.ру".
"Це надбання Росії, кримчан і не стільки матеріальне, скільки духовне, культурне. На жаль, європейці рішенням голландського суду намагаються узаконити крадіжку", - сказав Бальбек.
На думку політика, до Києва ця колекція не дійде.
"Швидше за все, європейські чиновники поклали око на золото, і для колекції вже є місце, де вони мають намір її розмістити", - заявив Бальбек.
Читайте також: Ро сіяни пролетіли: мережу порадувало гучне рішення суду в Нідерландах
У свою чергу, в Міністерстві культури РФ також прокоментували рішення суду, заявивши про права "народу Криму" на це золото.
"За підсумками дворічного розгляду справи суд виніс рішення про задоволення позову України про передачу експонатів до Києва і про відмову повернути музейні предмети кримським музеям, - відзначили в прес-службі. - На жаль, це рішення є прикладом порушення прав установ культури і руйнування єдності музейних колекцій. Воно суперечить не тільки положенням контрактів, а й грубо порушує принципи міжнародного міжмузейного обміну і право народу Криму на доступ до власної культурної спадщини", - сказали ТАСС в Мінкульті РФ.
У мережі сміються із заяв відомства і Бальбека.





Як повідомляв ONLINE.UA, рішенням суду Амстердама Україна повинна компенсувати витрати на зберігання скіфського золота в музеї Алларда Пірсона, яке лежатиме там ще три місяці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?