ФБР екстрено попереджає про підготовку масових збройних протестів у США
Категорія
Світ
Дата публікації

ФБР екстрено попереджає про підготовку масових збройних протестів у США

ФБР екстрено попереджає про підготовку масових збройних протестів у США
Джерело:  online.ua

12 січня офіційно стало відомо, що Федеральне бюро розслідувань США почало терміново попереджати правоохоронні органи штатів та місцеві органи про загрозу насильства з боку правих екстремістів під час серії протестів, які заплановані у січні у Вашингтоні та в столицях штатів. Це наголошується у документі ФБР, який є у розпорядженні АВС та Yahoo News. Як стверджує телеканал АВС, кілька днів тому ФБР отримало дані про групу, яка закликає "штурмувати" суди штатів, місцевих та федеральних урядів та адміністративні будівлі у випадку відсторонення президента Дональда Трампа від посади до Дня інавгурації, передає ONLINE.UA.

"Група також планує "штурмувати" урядові офіси в кожному штаті в день інавгурації обраного президента Джо Байдена, незалежно від того, чи сертифікували штати виборчі голоси за Байдена чи Трампа. ФБР отримало інформацію про ідентифіковану збройну групу, яка збирається поїхати до Вашингтона, округ Колумбія, 16 січня. Вони попереджають, що якщо Конгрес спробує відсторонити президента за допомогою 25-ї поправки, відбудеться величезне повстання", — зазначається у новій доповіді ФБР.

Представники Yahoo News звертають увагу на те, що інформаційний звіт про ситуацію, який підготувало відділення ФБР у Міннеаполісі, видали за тиждень до того, як прихильники чинного президента США почали штурмувати Капітолій. У ньому висловлюються занепокоєння щодо мітингів, які ультраправий рух "boogaloo" планує провести в містах по всій країні 17 січня.

Окрім того, у звіті є попередження, що "деякі послідовники заявили про готовність вчиняти насильство на підтримку своєї ідеології, створювали плани на випадок надзвичайних ситуацій на випадок, якщо на подіях сталося насильство, та визначали заходи безпеки правоохоронних органів та можливі контрзаходи". Також у цьому звіті описані докази загроз, які пов’язані з подіями, що заплановані на 17 січня у будівлях Капітоліїв штату Мічиган та Міннесота.

"Ці мітинги є частиною того, що члени насильницького ультраправого та лібертаріанського руху "boogaloo" сподіваються перетворити на загальнонаціональний "збройний марш" на Капітолійському пагорбі та у всіх 50 столицях штатів", — йдеться в повідомленні ФБР.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, чому Дональд Трамп вирішив запровадити надзвичайний стан у Вашингтоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?