Трамп запровадив надзвичайний стан у Вашингтоні — що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп запровадив надзвичайний стан у Вашингтоні — що відбувається

Трамп запровадив надзвичайний стан у Вашингтоні — що відбувається
Джерело:  online.ua

Чинний американський президент Дональд Трамп зважився на неочікуваний крок — він вирішив запровадити надзвичайний стан у Вашингтоні через інавгурацію переможця президентських виборів Джо Байдена. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву Білого дому .

"Сьогодні президент Дональд Трамп оголосив, що в окрузі Колумбія запроваджується надзвичайний стан, та наказав направити федеральну допомогу у доповнення до зусиль міста реагувати на надзвичайну ситуацію, яка виникла у зв’язку із 59-ю інавгурацією президента з 11 по 24 січня", — йдеться в повідомленні.

Згідно з новим розпорядження очільника Білого дому, Міністерство внутрішньої безпеки Штатів та Федеральне агентство з надзвичайних ситуацій (FEMA) повинні обов'язково координувати всі дії щодо надання допомоги. Окрім того, наголошується, що FEMA має право залучати необхідні ресурси, щоб полегшити боротьбу із наслідками цієї ситуації. Як уже згадувалося раніше, інавгурація Джо Байдена запланована на 20 січня.

Варто також звернути увагу на те, що Федеральне бюро розслідувань США уже озвучило попередження правоохоронним органам штатів та місцевим органам про загрозу насильства з боку правих екстремістів під час серії протестів, запланованих у січні у Вашингтоні та в столицях штатів.

За словами американських журналістів, нещодавно ФБР отримало дані про групу, яка закликає "штурмувати" суди штатів, місцевих та федеральних урядів та адміністративні будівлі у випадку відсторонення президента Дональда Трампа від посади до Дня інавгурації. Окрім того, вказано, що група налаштована "штурмувати" урядові офіси в кожному штаті в день інавгурації обраного президента Джо Байдена, незалежно від того, чи сертифікували штати виборчі голоси за Байдена чи Трампа.

"ФБР отримало інформацію про ідентифіковану збройну групу, яка збирається поїхати до Вашингтона, округ Колумбія, 16 січня. Вони попереджають, що якщо Конгрес спробує відсторонити президента за допомогою 25-ї поправки, відбудеться величезне повстання", — сказано в доповіді ФБР.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Ненсі Пелосі назвала Дональда Трампа "служницею Путіна".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?