ФБР оголосило в розшук наближеного до Путіна олігарха Пригожина
Категорія
Світ
Дата публікації

ФБР оголосило в розшук наближеного до Путіна олігарха Пригожина

ФБР оголосило в розшук наближеного до Путіна олігарха Пригожина
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати від 2014 року ввели санкції проти багатьох представників оточення російського президента Володимира Путіна. Серед них були різноманітні посадовці, бізнесмени та інші асоційовані з політиком особи. Вже наприкінці лютого американські спецслужби оголосили в розшук Євгена Пригожина — так званого “кухаря Путіна”, пов’язаного з приватними військовими компаніями, через які Кремль воював в Україні та Сирії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Федерального бюро розслідувань.

За оприлюдненими подробицями, володарів цінної інформації про олігарха очікує суттєва винагорода.

“ФБР оголошує винагороду розміром до 250 тисяч доларів США за відомості, які можуть призвести до арешту Євгена Вікторовича Пригожина”, - говориться у заяві.

Приводом для внесення у список на розшук Пригожина стала його ймовірна причетність до змови, яка розвивалася у Вашингтоні, окрузі Колумбія з початку 2014 до лютого 2018 років. Мета заколоту — шахрайство проти США через створення умов, що послаблюють чи перешкоджають діяльності Федеральної виборчої комісії, Мін’юсту й Державного департаменту.

Пригожин особисто фінансував роботу компанії “Агентство інтернет-досліджень” у Санкт-Петербурзі. Слідство підозрює олігарха в керуванні оперативною діяльністю з втручання у виборчий процес США, зокрема купівлі американського комп’ютерного серверного простору, створенні так званої ботоферми та протизаконному використанні інформації про американських громадян.

“Метою цієї діяльності було набуття впливу на думку значної кількості американців з подальшою метою втручання у політичну систему США, включаючи у хід президентських виборів 2016 році”, - говориться на сайті ФБР.

Офіційний ордер на арешт Пригожина видав Федеральний окружний суд у Вашингтоні 16 лютого 2018 року.

Нагадаємо, з жовтня 2020 року Пригожин знаходиться у санкційному списку Євросоюзу. Це пов’язано з причетністю асоційованої з ним приватної військової компанії до війни в Лівії.

Як повідомляв ONLINE.UA, український олігарх та кум російського президента Віктор Медведчук прокоментував запис розмови з колишнім радником Путіна Владиславом Сурковим. Політик заявив, що наразі не готовий підтвердити автентичність "плівок Медведчука – Суркова", однак визнав, що подібна розмова дійсно відбулася.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?