Феномен Миколаївщини: СБУ з'ясувала, чому в області не знайшли коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

Феномен Миколаївщини: СБУ з'ясувала, чому в області не знайшли коронавірус

Феномен Миколаївщини: СБУ з'ясувала, чому в області не знайшли коронавірус
Джерело:  0512

Миколаївський лабораторний центр МОЗ проводив тестування на COVID-19 із порушеннями. Це — причина відсутності випадків інфекції в області. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 0512.

За словами начальника місцевого управління СБУ Віталія Герсака, через неправильне проведення тестів їх необхідно проходити заново. Він виступив під час сесії обласної ради 10 квітня.

Силовик пояснив, що йдеться про нібито порушення на стадії збирання біологічних матеріалів у пацієнтів, яких підозрюють на коронавірус.

"Зокрема, медичні співробітники використовують нестандартизовані пробірки й неякісну хімічну речовину, яка не відповідає певним нормам та стандартам, в яких зберігається відібраний матеріал. За наявними даними, вказана хімічна речовина виготовляється у Миколаївському лабораторному центрі МОЗ України", - підкреслив Герсак.

Саме з цих причин необхідно провести повторне дослідження усіх осіб, яких підозрювали на COVID-19.

Нагадаємо, на Миколаївщині не виявили жодного випадку нової інфекції. Через цей "феномен" регіон відвідав навіть головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Згідно з його заявою, він не знайшов порушень.

Як повідомляв ONLINE.UA, у п'ятницю, 10 квітня, президент Володимир Зеленський відреагував на ситуацію в Миколаївській області. Він зазначив, що з цією проблемою потрібно щось робити негайно та віддав розпорядження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?