Фейк: Борис Джонсон привіз британський паспорт очільнику ГУР Кирилу Буданову
Категорія
Світ
Дата публікації

Фейк: Борис Джонсон привіз британський паспорт очільнику ГУР Кирилу Буданову

Фейк: Борис Джонсон привіз британський паспорт очільнику ГУР Кирилу Буданову
Джерело:  online.ua

Нещодавно в мережі російські канали почали активно поширювати фейкову інформацію про нібито отримання начальником ГУР МО Кирилом Будановим паспорта Великої Британії. Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України вже спростував цей фейк, який вигадала роспропаганда.

Джерело: ЦПД

Російські пропагандисти поширюють новий фейк про Буданова

Посіпаки путінського режиму вигадали брехню про те, що разом із очільником української розвідки громадянами Британії стали його дружина та двоє близьких родичів.

Окрім того, зазначається, що паспорти їм, мовляв, передав безпосередньо колишній британський лідер Борис Джонсон, який приїздив до України 9 вересня.

Свою “шокуючу” звістку пропагандисти не підкріпили жодним доказом, проте вкотре вигадали міфічні "українські джерела", на які вони й посилаються у своїх фейкових новинах.

Центр протидії дезінформації звертає увагу на те, що насправді ця новина є черговою брехнею ворожої пропаганди.

По-перше, путіністи не наводять жодних доказів своїм заявам. По-друге, Росія вже не вперше поширює подібні фейки про керівництво країни та очільників різних відомств. По-третє, пропагандисти навмисно посилаються на "українські джерела", оскільки таку інформацію неможливо перевірити, – пояснили експерти ЦПД.

За словами фахівців, поширюючи подібні фейки країна-агресорка насамперед має на меті викликати недовіру українського народу до представників органів державної влади та знизити рівень їхньої підтримки.

Росіяни також поширювали фейк про поранення Буданова

Кремлівські пропагандисти доволі часто вигадують абсурдну брехню про очільника ГУР.

До прикладу, влітку вони запевняли свою аудиторію у тому, що головний український розвідник був поранений під час ракетного удару РФ по Києву і перебуває у комі в Німеччині.

Що цікаво, росіяни посилалися на німецький журнал Stern, журналіст якого нібито анонімно поспілкувалися з лікарями, які намагалися “врятувати життя” Буданова.

Однак редакція видання блискавично спростувала черговий фейк роспропаганди.

Stern не публікував подібної новини. Тож ця історія — не більше ніж відвертий фейк, чергова фальшива новина російських пропагандистів, — заявили у журналі.

Читайте також:

  • Коли у РФ остаточно закінчиться зброя — прогноз Буданова

  • Буданов закликав українців не розраховувати на парад ЗСУ у Москві

  • Буданов окреслив терміни знищення сухопутного коридору РФ з Кримом

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?