FIFA обрала футболіста року — він обійшов Роналду та Мессі
Категорія
Спорт
Дата публікації

FIFA обрала футболіста року — він обійшов Роналду та Мессі

FIFA обрала футболіста року — він обійшов Роналду та Мессі
Джерело:  online.ua

Представники FIFA визначили найбільш ефективного футболіста світу за сезон, який завершився у 2020 році. Ним став польський форвард Роберт Левандовський, який виходить на поле на національну збірну та мюнхенську "Баварію". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт асоціації.

За оприлюдненими подробицями, Левандовський увійшов до шортлісту з трьох імен — разом з португальцем Кріштіану Роналду та аргентинцем Ліонелем Мессі.

Польський нападник обійшов усіх колег за здобуттями за підсумками сезону 2019/20. Цьогоріч "Баварія" стала володаркою кубку Ліги чемпіонів, а також Кубку Німеччини.

Левандовський у свої 32 роки вперше отримав трофей найкращого футболіста світу.
Що цікаво, восени його визнала найкращим у попередньому сезоні також УЄФА. За звання найкращого на європейському рівні змагалися окрім поляка:

  • Кевін де Брейне (Манчестер Сіті, 90 балів);

  • Ліонель Мессі (Барселона, 66 балів);

  • Неймар (ПСЖ, 53 бали);

  • Томас Мюллер (БАварія, 41 бал);

  • Кіліан Мбаппе (ПСЖ, 39 балів);

  • Тьяго Алькантара (Баварія, 27 балів);

  • Йосуа Кімміх (Баварія, 26 балів);

  • Кріштіану Роналду (Ювентус, 25 балів).

Левандовський обійшов усіх з 477 балами.

"Сезон 2019/20 - один з найяскравіших в 120-річній історії "Баварії", Левандовський вніс в це, мабуть, найвагоміший внесок. 32-річний нападник забивав у кожному матчі на шляху в лісабонський фінал, відзначившись у Лізі чемпіонів 15 м'ячами та шістьма гольовими передачами, та нарешті завоював довгоочікуваний трофей. У 31 матчі бундесліги поляк відзначився 34 рази, а в п'яти іграх Кубка Німеччини — шість", - пояснили рішення в УЄФА.

Як повідомляв ONLINE.UA, представництво УЄФА оприлюднило результати жеребкування 1/8 Ліги чемпіонів, першого етапу після групового. З цього моменту фактично розпочалася стадія плей-офф, однак жодного українського клубу до неї не потрапила.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?