ФІФА запроваджує нові правила оренди футболістів. Постраждають "Динамо" та "Шахтар"
Категорія
Спорт
Дата публікації

ФІФА запроваджує нові правила оренди футболістів. Постраждають "Динамо" та "Шахтар"

ФІФА запроваджує нові правила оренди футболістів. Постраждають "Динамо" та "Шахтар"
Джерело:  online.ua

В організації готують нові правила щодо оренди гравців. Тепер за сезон у клубі не може бути більше трьох гравців, орендованих в одного клубу.

Джерело: ФІФА

ФІФА запроваджує нові правила

Нові правила, якщо будуть ухвалені, набудуть чинності 1 липня 2022 року.

Запровадження нової нормативно-правової бази для позик гравців є ще одним важливим кроком у контексті ширшої реформи трансферної системи, процес якої розпочався у 2017 році. Спочатку планувалося розпочати впровадження нових правил у липні 2020 року, але це було відкладено через пандемію COVID-19.

Нові правила запроваджуються для таких цілей:

  • Розвиток молодих гравців

  • Сприяння конкурентному балансу

  • Запобігання накопиченню гравців

Загалом нові правила включають:

  • Протягом одного сезону у клубі не може бути більше трьох гравців, орендованих у одного клубу.

  • За сезон не можна буде віддати більше трьох футболістів в оренду до одного клубу.

  • Обмежується максимальна кількість оренд. З 1 липня 2022 року по 30 червня 2023-го клуби не зможуть брати понад вісім гравців або віддавати в оренду понад вісім гравців за сезон.

Також буде заборонено надавати в оренду професійного гравця, який уже перебуває в оренді в третьому клубі

На внутрішньому рівні асоціаціям-членам ФІФА буде надано три роки для впровадження правил системи оренди, яка відповідає принципам, встановленим на міжнародному рівні.

Як нові правила вплинуть на "Динамо" та "Шахтар"

Українськи команди "Динамо" та "Шахтар" часто віддають своїх гравців в оренду. Так, футбольний клуб "Маріуполь" вже декілька сезонів орендує багатьох гравців у "Шахтаря". "Динамо" ж у поточному сезоні віддало в оренду понад 12 гравців для одеського "Чорноморця".

ФІФА визначила найкращого гравця 2021 року

Нагадаємо, раніше ФІФА назвала найкращого футболіста року. Ним став форвард збірної Польщі та мюнхенської Баварії Роберт Левандовський.Він вдруге поспіль став лауреатом у цій категорії за версією ФІФА.

В результаті голосування "бронзу" рейтингу забрав гравець ПСЖ Ліонель Мессі. На третій щаблині опинився єгипетський форвард Мохаммед Салах з Ліверпуля.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?