Філарет розіслав запрошення на свій Собор: у Єпіфанія готують відповідь
Категорія
Україна
Дата публікації

Філарет розіслав запрошення на свій Собор: у Єпіфанія готують відповідь

Філарет розіслав запрошення на свій Собор: у Єпіфанія готують відповідь
Джерело:  online.ua

Почесний патріарх ПЦУ Філарет вирішив поглибити кризу в українському православ’ї. Вчора стало відомо, що колишній очільник УПЦ КП розіслав запрошення на «Помісний Собор», який має відбутись 20 червня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Cerkvarium ».

Запрошення архієреям ПЦУ були розіслані від імені «Патріарха Київського та всієї Русі-України» Філарета. Відомо, що 20 червня Філарет збирається переглянути рішення Помісного Собору УПЦ КП від 15 грудня 2018 року, які відкрили шлях до об’єднання розділених православних у єдину Православну Церкву України, наслідком чого стало отримання Томоса про автокефалію та визнання з боку Вселенського патріархату.

Зі свого боку, керівництво ПЦУ, предстоятелем якої є митрополит Єпіфаній, 14 червня офіційно засудило дії Філарета та пригрозила відлученням від церкви всіх, хто піде на його Собор.

У заяві, розповсюдженої ПЦУ, «засуджуються дії почесного патріарха Філарета з намагання провести т.з. «Помісний Собор» для відновлення ліквідованої УПЦ КП, а всі, хто підтримає Філарета вийдуть зі складу ПЦУ з «усіма канонічними та юридичними наслідками».

У прес-службі ПЦУ також пояснили, що ПЦУ не є митрополією Константинопольського патріархату, а також висловили сум з приводу того, що почесний патріарх Філарет повторює пропаганду Московського патріархату.

Нагадаємо, що два дні тому в інтерв’ю на «Радіо НВ», митрополит Єпіфаній розповів, що спілкується з почесним патріархом Філаретом лише через ЗМІ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?