Фільм про Джокера спровокував справжній політичний скандал
Категорія
Культура
Дата публікації

Фільм про Джокера спровокував справжній політичний скандал

Фільм про Джокера спровокував справжній політичний скандал
Джерело:  online.ua

В Греції розгорівся політичний скандал через поліцейський рейд у кінотеатрі, під час якого з кінозалу вивели майже два десятки неповнолітніх, що переглядали психологічний трилер "Джокер", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Euractiv".

Цей випадок викликав обурення в соціальних мережах, коли тисячі користувачів засудили рейд, назвавши його "фашистським" і притаманним авторитарній державі.

"У Греції фільм можуть переглянути лише повнолітні, в той час як в інших країнах нижня вікова межа перегляду варіюється від 12 до 18 років. Два чиновники Міністерства культури попросили поліцію провести рейд. Міністерство офіційно заявило, що не знає про таку ініціативу. Проблема виникла через закон 1937 року, який був оновлений у 2010 році. Закон встановлює механізм визначення рейтингу фільмів та штрафи працівникам кінотеатрів, які допускають неповнолітніх", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що після цього опозиція звинуватила уряд у поверненні країни до "темних віків". Прагнучи пом'якшити напруженість, міністр з питань цивільного захисту Міхаліс Хрисохоїдіс заявив, що перегляне фільм разом зі своїм 15-річним сином.

Міністр культури Греції Ліна Мендон дала пресконференцію, на якій розкритикувала "надмірно старанних" чиновників, що викликали поліцію.

Як повідомляв ONLINE.UA,  фільм "Джокер" відзначився найбільшим успіхом  з-поміж усіх інших прем’єр, що відбувалися у жовтні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?