Фільм про російського політика "Навальний" отримав Оскар 2023 — люди обурені
Категорія
Культура
Дата публікації

Фільм про російського політика "Навальний" отримав Оскар 2023 — люди обурені

Фільм про російського політика "Навальний" отримав Оскар 2023 — люди обурені
Джерело:  online.ua

Нагороду Оскар 2023 року в категорії "Найкращий повнометражний документальний фільм" отримав фільм "Навальний" канадського документаліста Деніела Роера.

Джерело: Церемонія нагородження премії Оскар 2023

Кіноакадеміки нагородили "Навального"

Фільм "Навальний" канадського документаліста Деніела Роера був удостоєний престижної кінопремії Оскар 2023 року в категорії "Найкращий повнометражний документальний фільм". Американська кіноакадемія присудила нагороду цьому фільму, який розповідає про події, пов'язані з отруєнням російського політика Олексія Навального у 2020 році.
Дружина Олексія Навального, Юлія Навальна, вийшла на сцену разом із командою фільму, щоб отримати статуетку у своїй криваво-червоній сукні.
Однак у соціальних мережах розпочалася запекла дискусія навколо рішення Американської кіноакадемії. Багато користувачів Twitter та інших платформ залишають коментарі, що виражають невдоволення та критику з приводу вибору фільму "Навальний" як переможець Оскара.

Журналіст Остап Яриш нагадав свій давній пост про стрічку "Навальний".

Багато хто на Заході хвалить російського опозиціонера Навального та документальний фільм про нього, номінований на "Оскар". Але є ще дещо, про що слід пам’ятати: те, що ти проти Путіна, не заперечує імперіалістичних і шовіністичних поглядів Навального, - написав він.

Це показує, що Оскар – не про якість і навіть не про актуальність. Він був створений до 2022 року, набув популярності лише через загарбницьку війну Росії та любов Заходу до гарної історії про аутсайдера, "протистояння" Путіну... Українська документалка заслужила на нагороду, - пише користувач Michael Stadnik.

 Українська стрічка про дітей з Лисичанська не отримала нагороду

У категорії "Кращий повнометражний документальний фільм" на Оскар 2023 був представлений також фільм "Будинок із скал", знятий у копродукції України, Данії, Швеції та Фінляндії.

Фільм був знятий у Лисичанському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, а його команда включала датського режисера Симона Леренга Вільмонта, українського режисера та лінійного продюсера Азада Сафарова, а також виховательок Ольгу Вікторівну Тронову та Маргариту Миколаївну Бурлуцьку.
Проте Оскара було присуджено фільму "Навальний" канадського документаліста Деніела Роера, який розповідає про отруєння російського політика Олексія Навального у 2020 році. Фільм було випущено на початку 2022 року.

Проігнорувати фільм про українських дітей у прифронтовому місті, але дати Оскар фільму про хлопця, який підтримує окупацію української території. Ганьба!, - пише Andrii Polukhin.

 Важливо відмітити, що Володимиру Зеленському відмовили в онлайнвиступі під час вручення цьогорічного "Оскару".

Відмова надійшла попри те, що раніше Зеленський вже виступав на престижних церемоніях - в Каннах, на Венеційському та Берлінському кінофестивалях, на врученні Греммі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?