Організатори "Оскара" вдруге відхилили заявку на виступ Зеленського – Variety
Категорія
Культура
Дата публікації

Організатори "Оскара" вдруге відхилили заявку на виступ Зеленського – Variety

Організатори "Оскара" вдруге відхилили заявку на виступ Зеленського – Variety
Джерело:  online.ua

Американська кіноакадемія другий рік поспіль відмовилася від трансляції звернення президента України Володимира Зеленського під час церемонії 95-ї премії "Оскар".

Джерело: Variety

Володимир Зеленський не виступить на Оскарі

Уже другий рік поспіль організатори церемонії нагородження кінопремії "Оскар" відхиляють заявку на виступ Володимира Зеленського.

Агент компанії WME Майк Сімпсон звернувся до Американської кіноакадемії з проханням включити виступ українського президента, але отримав відмову.

Американська академія кіномистецтв не погодилася надати ефірний час президенту України та ніяк не коментує це.

Звернення Зеленського до аудиторії премії "Оскар" мало б нагадати американцям про повномасштабну війну, що досі триває в Україні.

У Variety зазначають, що минулого року продюсер "Оскара" Вілл Пакер висловив занепокоєння, що Голлівуд звертає увагу на Україну лише тому, що постраждалі від конфлікту білі, а інші війни по всьому світу, які зачіпають кольорових людей, ігнорує.

Чим обґрунтована цьогорічна відмова від "Оскара", невідомо, але Академія традиційно вважає за краще зосереджуватися на внеску кінематографічної спільноти і триматися подалі від усього політичного.

Промови Зеленського на церемоніях різноманітних кінофестивалів та премій

За останній рік промови президента України, записані у вигляді відеозвернення, можна було побачити на церемоніях різноманітних кінофестивалів та премій.

Останніми його виступами на подібних заходах стала участь у Берлінському кінофестивалі у лютому цього року й церемонії вручення Золотого глобусу в січні.

Минулого року, після початку російського вторгнення в Україну, Зеленський мав включення на Каннському та Венеційському кінофестивалях, а також на церемонії "Греммі".

Однак його команді не вдалося домовитися про виступ українського президента на найпрестижнішій кінопремії світу — "Оскар".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?