Зеленський звернувся до протестувальників у Грузії — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Зеленський звернувся до протестувальників у Грузії — відео

Зеленський звернувся до протестувальників у Грузії — відео
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський публічно підтримав протестувальників у Грузії, що виступають проти суперечливого законопроєкту про "іноагентів" другий день поспіль. Також він подякував учасникам протесту за повагу до України.

Джерело: Володимир Зеленський

Зеленський переконаний, що Україна, Грузія та Молдова будуть членами Євросоюзу

У середу, 8 березня, у вечірньому зверненні Зеленський підтримав протестувальників у Грузії та подякував їм за повагу до України.

Ще одне, про що варто сказати сьогодні. Я хочу подякувати всім, хто цими днями на площах і вулицях Грузії тримав українські прапори. Хочу подякувати за наш національний гімн, який лунав у Тбілісі. Це повага до України, і я хочу висловити щиру повагу до Грузії, – наголосив глав держави.

Він додав, що український народ бажає "нашій дружній Грузії" демократичного та європейського успіху.

Ми хочемо бути в Євросоюзі – і будемо. Ми хочемо, щоб Грузія була в Євросоюзі, і я впевнений: буде. Ми хочемо, щоб Молдова була в Євросоюзі, і я впевнений: буде. На це заслуговують всі, всі вільні народи Європи, – підкреслив Зеленський.

Глава держави висловив упевненість, що Україна, Грузія та Молдова будуть членами Євросоюзу.

Немає такого українця, який не бажав би успіху нашій дружній Грузії. Демократичного успіху. Європейського успіху, — додав Зеленський.

Що відбувається у Грузії

7 березня, парламент Грузії ухвалив скандальний законопроект про "іноагентів" відповідно до якого всі ЗМІ та громадські організації з іноземним фінансуванням мали визнати себе агентами іноземного впливу.

Після ухвалення закону перед будівлею парламенту у Тбілісі зібрались тисячі протестуючих. Поліція застосувала проти мирного протесту силові методи, зокрема сльозоточивий газ та водомет.

Під час розгону мирного мітингу від дій поліції постраждали десятки протестувальників почались заворушення.

8 березня у Тбілісі учасники протесту проти законопроєкту про "іноагентів" вирішили взяти в облогу будівлю парламенту після того, як влада відмовилась виконувати їхні вимоги. Щоб розігнати протестувальників силовики застосували водомети.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?