У Грузії протестуючі пішли на штурм парламенту
Категорія
Світ
Дата публікації

У Грузії протестуючі пішли на штурм парламенту

У Грузії протестуючі пішли на штурм парламенту
Джерело:  online.ua

У Грузії протестувальники про ухваленого скандального закону про "іноагентів" після спроби розгону з боку силовиків пішли на штурм будівлі парламенту.

Джерело:  Imedi News

У Грузії протестуючі штурмують парламент

За інформацією видання, протестувальники демонтували встановлену перед парламентом залізну конструкцію та також знову вступили у противостояння із правоохоронцями, кидаючі в них різні предмети.

За інформацією Interpressnews, правоохоронці затримали принаймні кількох учасників акції.

 Під час дій правоохоронців також постраждали працівники ЗМІ.

 З чого почались протести в Грузії

У вівторок, 7 березня, парламент Грузії ухвалив скандальний законопроект про "іноагентів" відповідно до якого всі ЗМІ та громадські організації з іноземним фінансуванням мали визнати себе агентами іноземного впливу.

Після ухвалення закону перед будівлею парламенту у Тбілісі зібрались тисячі протестуючих. Поліція застосувала проти мирного протесту силові методи, зокрема сльозоточивий газ та водомет.

Під час розгону мирного мітингу від дій поліції постраждали десятки протестувальників почались заворушення.

Наразі в учасників протестів сильно обпалені очі та сильний кашель.

Лікар швидкої допомоги також повідомив, що потік постраждалих постійно зростає. Наразі допомогу постраждалим надають близько 112 лікарів.

Як повідомляється, правоохоронці застосували водомети та перцеві балончики проти учасників акції протесту під парламентом.

Наразі інформація про кількість постраждалих і ступінь травм уточнюється.

Протестувальники у відповідь почали кидати в співробітників поліції "коктейлі Молотова".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?