В ЄС попередили Грузію про наслідки у разі ухвалення закону про іноагентів
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС попередили Грузію про наслідки у разі ухвалення закону про іноагентів

В ЄС попередили Грузію про наслідки у разі ухвалення закону про іноагентів
Джерело:  online.ua

Очільник зовнішньополітичної дипломатії ЄС Жозеп Боррель застеріг владу Грузії від ухвалення скандального законопроекту про "іноагентів" та попередив про негативні наслідки.

Джерело: сайт Служби зовнішніх справ ЄС

ЄС застерігає Грузію від прийняття законопроекту про іноагентів 

За словами Борреля, ухвалення такого законопроекту є дуже поганю ідеєю.

Цей закон несумісний з цінностями та стандартами ЄС. Він суперечить проголошеній Грузією меті вступу до Європейського Союзу, яку підтримує переважна більшість грузинських громадян. Його остаточне ухвалення може мати серйозні наслідки для наших відносин, - підкреслив високий представник ЄС із зовнішньої політики.

Боррель закликав Грузію дотримуватися своїх зобов'язань щодо розвитку демократії, верховенства права та прав людини і нагадав про право людей на мирний протест.

Що відбувається у Грузії 

Тим часом стало відомо, що силовики відігнали протестувальників від будівлі парламенту.

Приблизно в 23:20 за київським часом поліція застосувала проти протестувальників, ймовірно, сльозогінний газ. Після цього силовики вишикувались у шеренгу і щитами відтіснили протестувальників.

На трансляції видно, як поліцейські заповнили майже весь простір перед парламентом.

 В Грузії сьогодні, 7 березня, у першому читанні ухвалили законопроект про "іноагентів", який є аналогом російського закону. Ініціативою пропонується надавати статус "агентів іноземного впливу" ЗМІ та громадським організаціям, які фінансують з-за кордону.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?