Спікер Палати представників США відмовився приїхати в Україну на запрошення Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Спікер Палати представників США відмовився приїхати в Україну на запрошення Зеленського

Спікер Палати представників США відмовився приїхати в Україну на запрошення Зеленського
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський запросив спікера Палати представників США, республіканця Кевіна Маккарті відвідати Україну з візитом. Однак Маккарті заявив, що не планує відвідувати Україну.

Джерело: CNN

Зеленський запросив Маккарті в Україну

Володимир Зеленський в інтерв’ю запросив Маккарті відвідати Україну, щоб на власні очі побачити, що там відбувається.

Так президент прокоментував слова спікера Палати представників США про "безлімітний чек" допомоги, який нібито виписується Києву.

Пан Маккарті повинен приїхати сюди, щоб побачити, як ми працюємо, що тут відбувається, що для нас спричинила війна, які люди зараз воюють, хто воює зараз. А потім після цього робити свої припущення. Я думаю, що спікер Маккарті ніколи не відвідував Київ чи Україну, і я думаю, що це допомогло б йому в його позиції… Коли демократи та республіканці приходять до нас, вони бачать коріння постачань - кожен снаряд, кожен патрон, кожен долар, – сказав президент.

Як Маккарті відреагував на запрошення Зеленського

Спікер Палати представників США не планує відвідувати Україну, оскільки рішень щодо допомоги Києву зможу увалити і без поїздки.

Дозвольте дуже чітко прояснити те, що я сказав: ніяких безлімітних чеків, гаразд? Отже, з цієї точки зору, мені не потрібно їхати в Україну, щоб зрозуміти, де є безлімітний чек, а де ні, – підкреслив спікер Палати представників.

До того ж Маккарті розкритикував президента Джо Байдена за недостатньо швидкі дії з допомоги Києву.

Я продовжуватиму отримувати розвіддані та інші повідомлення, але мені не потрібно їхати в Україну чи Київ, щоб побачити це. І моя позиція завжди полягала в тому, що я не буду виписувати безлімітний чек ні на що, – додав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?