Генсек ООН прилетів в Україну на зустріч із Володимиром Зеленським
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек ООН прилетів в Україну на зустріч із Володимиром Зеленським

Генсек ООН прилетів в Україну на зустріч із Володимиром Зеленським
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш вже прибув в Україну для зустрічі із президентом Володимиром Зеленським у середу, 8 березня.

Джерело: заява заступника представника голови ООН Фархана Хака

Що відомо про візит генсека ООН в Україну та зустріч із Зеленським 

Генсек Антоніу Гутерреш вранці прибув до Польщі. Наразі він перебуває в Україні, прямуючи до Києва, де він у середу зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським, щоб обговорити продовження чорноморської зернової угоди в усіх аспектах, - заявив Фархан Хак.

За його словами, це третій візит голови ООН за останній рік.

Зеленський про стратегічну важливість Бахмута 

Президент Володимир Зеленський зазначив, що українські військові продовжують тримати оборону у Бахмуті на Донеччині, адже у разі відводу військ, ворог отримає дорогу до інших населених пунктів в регіоні.

За його словами, військове командування України прийняло рішення тримати оборону у Бахмуті відповідно до стратегічних міркувань.

Ми розуміємо, що після Бахмута вони можуть піти далі. Вони можуть піти на Краматорськ, вони можуть піти на Слов'янськ, це буде відкрита дорога для росіян після Бахмута до інших міст України на Донецькому напрямку, - підкреслив голова держави.

Зеленський підкреслив, що мотивація українських військових та прагнення обороняти місто сильно відрізняються від прагнення військових окупаційної армії РФ захопити та знищити його.

Ми розуміємо, чого Росія хоче там здобути. Росії потрібна бодай якась перемога - маленька перемога - навіть зруйнувавши все в Бахмуті, просто вбивши там усіх мирних жителів, - зазначив президент.

Голова держави наголосив, що якщо російській окупаційній армії встановити прапор у Бахмуті, це дозволить кремлівській пропаганді мобілізувати росіян заради створення ілюзії про нібито потужну армію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?