Сотні українських воїнів пішли в контрнаступ біля Бахмуту — NYT
Категорія
Україна
Дата публікації

Сотні українських воїнів пішли в контрнаступ біля Бахмуту — NYT

Сотні українських воїнів пішли в контрнаступ біля Бахмуту — NYT
Джерело:  online.ua

4-5 березня сотням українських воїнів вдалося піти в контрнаступ біля Бахмуту. Наші бійці атакували російських загарбників з землі та обстрілювали їхні позиції з артилерії з навколишніх пагорбів. Це дало можливість ЗСУ відтіснити ворогів, які переважають чисельністю, завдати їм масштабних втрат, а також врятувати місто від остаточного оточення.

Джерело: The New York Times

Що наразі відбувається у Бахмуті

Згідно з даними американських журналістів, станом на 6 березня росіяни оточили місто з трьох сторін та продовжують наступати, однак Збройні сили України все одно не відступають з міста й продовжують його оборону.

Редакція видання звертає увагу на те, що на захоплення Бахмуту Кремль кинув десятки тисяч щойно мобілізованих росіян, а також найманців Групи "Вагнера".

Попри таку масштабну чисельність ворога, ЗСУ продовжують робити все можливе, щоб утримати позиції та завдати максимальних втрат противнику.

Окрім того, наголошується, що темп артилерійського вогню досі залишається аномальним.

Як розповів ЗМІ український воїн Владислав, в середньому Збройні сили України випускали від 80 до 120 снарядів на день.

За півтора місяця ми випустили понад 5 тисяч снарядів, – зазначив боєць.

Полковник, командир зведеної тактичної групи Євген Межевікін зізнається, що серйозною проблемою є кількість артилерійських боєприпасів, які закінчуються.

Нестача є. Хотілося б, щоб було більше людей, більше техніки, більше боєприпасів для знищення ворога на підступах, його резервів, щоб наші люди мали менше втрат і не було таких інтенсивних боїв, – пояснив полковник.

Як ЗСУ контрнаступом врятували місто від остаточного оточення

Як вдалося дізнатися американським журналістам, протягом вихідних (вочевидь, йдеться про 4 та 5 березня – ред.) сотні бійців ЗСУ пішли в контрнаступ, під час якого вони атакували російських загарбників з землі, а також накривали їхні позиції вогнем з артилерії з навколишніх пагорбів.

Саме це дало можливість українським воїнам відтіснити окупантів.

Я впевнений, що Бахмут витримає. У нас достатньо сил, щоб відкинути ворога від цього міста, але це залежить від завдань командування, чи то утримання міста, чи то завдання максимальних втрат ворогу, – пояснив полковник Євген Межевікін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?