Зеленський пояснив сенс рішення щодо подальшої оборони Бахмута
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський пояснив сенс рішення щодо подальшої оборони Бахмута

Зеленський пояснив сенс рішення щодо подальшої оборони Бахмута
Джерело:  online.ua

За словами українського лідера Володимира Зеленського, Бахмут дає один із найбільших результатів за рік повномасштабної російсько-української війни. Саме тому під час останнього засідання Ставки було ухвалене рішення продовжити оборону міста-фортеці від російських загарбників.

Джерело: Фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

Чому оборона Бахмуту досі триває — пояснення Зеленського

Бахмут дав і дає один із найбільших результатів за час цієї війни, за час усієї битви за Донбас. І я дякую кожному солдату, хто бʼється на цьому найскладнішому напрямку. Хто бʼється за всі частини нашої держави, на всіх напрямках, - пояснив глава держави.

Окрім того, президент вирішив детальніше розповісти про засідання Ставки, під час якого доповідали про ситуацію у Бахмуті.

За словами Володимира Зеленського, він безпосередньо запитав головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного та командувача Сухопутних військ Олександра Сирського, чи варто нашим бійцям відійти з міста.

Обидва генерали відповіли: "не відходити й посилюватися".

Що важливо розуміти, Ставка одноголосно підтримала цю позицію.

Також зазначається, що український лідер доручив Валерію Залужному знайти відповідні сили, щоб допомогти нашим бійцям в обороні Бахмуту.

Немає такої частинки України, щоб сказати, що від неї нібито можна відмовитись, і немає такого українського окопу, у якому стійкість і героїзм наших бійців були б нібито нецінними, - підсумував Володимир Зеленський.

ЗСУ уже врятували Бахмут від остаточного оточення

Як вдалося дізнатися американським журналістам, 4-5 березня сотні бійців ЗСУ пішли в контрнаступ біля Бахмуту.

Зазначається, що українським воїнам вдалося успішно атакувати солдатів РФ з землі та обстрілювати їхні позиції з артилерії з навколишніх пагорбів.

Це допомогло Збройним силам України відтіснити окупантів, завдати їм серйозних втрат, а також врятувати місто від остаточного оточення.

Читайте також:

  • Череватий розтлумачив слова Сирського про "найвищий рівень напруження" в Бахмуті

  • Глава Пентагону Остін оцінив стратегічне значення Бахмуту

  • ПВК Вагнера під Бахмутом мали завдання виснажити сили ЗСУ — WSJ

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?