Глава Пентагону Остін оцінив стратегічне значення Бахмуту
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Пентагону Остін оцінив стратегічне значення Бахмуту

Глава Пентагону Остін оцінив стратегічне значення Бахмуту
Джерело:  online.ua

На переконання очільника Міністерства оборони США Ллойда Остіна, українське місто Бахмут має більше символічне значення, ніж оперативне, і його можливе падіння не обов'язково означатиме, що армія РФ відновила динаміку своїх військових зусиль та змогла змінити хід війни.

Джерело:  Reuters

Глава Пентагону оцінив оперативне значення Бахмуту у російсько-українській війні

Я думаю, що це більше символічне значення, ніж стратегічне й оперативне, - заявив глава Міноборони США представникам ЗМІ, звернувши увагу на те, що він не береться прогнозувати, чи буде Бахмут захоплений російськими військами, або коли саме.

Окрім того, Ллойд Остін вважає, що можливе падіння Бахмуту не дасть країні-агресорці так багато переваг на полі бою, як вона на це розраховує.

Падіння Бахмута не обов'язково означатиме, що росіяни змінили хід цієї боротьби, - підкреслив очільник Пентагону.

Що відомо про ситуацію у Бахмуті

6 березня український лідер Володимир Зеленський скликав нове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, під час якого була детально розглянута ситуація в Бахмуті.

Оцінюючи перебіг оборонної операції, Президент поставив запитання Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та командувачу оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Олександру Сирському щодо подальших дій на Бахмутському напрямку, — повідомляє пресслужба ОПУ.

Залужний і Сирський підтримали план продовження оборонної операції та подальше посилення позицій українських воїнів у Бахмуті.

Окрім того, наголошується, що команда Володимира Зеленського детально обговорила постачання зброї та обладнання і їхнього розподілу між напрямками.

Що важливо розуміти, Оборона Бахмута триває вже 8 місяців — з літа 2022 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?