ПВК Вагнер під Бахмутом мали завдання виснажити сили ЗСУ — WSJ
Категорія
Україна
Дата публікації

ПВК Вагнер під Бахмутом мали завдання виснажити сили ЗСУ — WSJ

ПВК Вагнер під Бахмутом мали завдання виснажити сили ЗСУ — WSJ
Джерело:  online.ua

Протягом 8 місяців битви за Бахмут на Донеччині, бойовики з ПВК Вагнер мали завдання виснажити Сили оборони України для обмеження українського контрнаступу навесні.

Джерело: The Wall Street Journal

ПВК Вагнер намагаються виснажити ЗСУ біля Бахмута

Видання зазначає, що протягом восьми місяців боїв за Бахмут, Україна зазнала великих втрат. Таким чином частина військ, яка необхідна для проведення весняного наступу з новою зброєю від США та союзників, втрачена.

ПВК Вагнер застосовує тактику людських хвиль. Часом, 18 хвиль вагнерівців підряд атакують українські позиції.

Штурмовик Вагнера не має можливості відступити. Їхній єдиний шанс вижити — продовжувати рухатися вперед. І ця тактика працює. Це війна зомбі…Вони кидають у нас гарматне м’ясо, щоб завдати максимальної шкоди. Очевидно, ми не можемо відповісти так само, тому що у нас не так багато персоналу, і ми чутливі до втрат, - каже старший лейтенант Петро Горбатенко, командир батальйону Третьої штурмової бригади, одного з українських підрозділів на Бахмутському фронті.

Видання зазначає, що головною метою ПВК Вагнер було не окупувати Бахмут, а здебільшого виснажити українські сили.

Певною мірою цей план спрацював, пише видання, оскільки в останні місяці Україна направила на оборону міста кілька найкращих бригад.

При цьому, навіть одностороннє співвідношення втрат на користь України зрештою спрацювало на користь Москви, тому що РФ має більшу кількість населення.

WSJ висловило думку, що такі втрати в районі Бахмута ставлять під загрозу здатність Києва здійснити стратегічний контрнаступ навесні.

Що відомо про ПВК Вагнер

У 2014 році кухар та довірена особа російського диктатора Володимира Путіна Євген Пригожин заснував приватну військову компанію з досвідчених російських ветеранів і діяла в Сирії, Лівії, Центральноафриканська Республіці та Малі.

Компанія відома своїм жорстоким ставленням до завербованих: стратами за відступ та нехтуванню втратами.

На війну проти України було завербовано десятки тисяч російських в’язнів.

Підхід людських хвиль дозволив Вагнеру підійти до захоплення Бахмута ціною у десятки тисяч вбитих.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?