Пригожин поширив фейкове відео з Бахмута зі зверненням до Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Пригожин поширив фейкове відео з Бахмута зі зверненням до Зеленського

Пригожин поширив фейкове відео з Бахмута зі зверненням до Зеленського
Джерело:  online.ua

Засновник ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин поширив відео, на якому звертається до Володимира Зеленського і нібито знаходиться у Бахмуті, але як виявилося, це не відповідає дійсності.

Джерело: Центр національного спротиву

Пригожин імітує присутність у Бахмуті

У Центрі національного спротиву заявили, що відео, яке записав власник ПВК “Вагнер” Євгеній Пригожин нібито у Бахмуті – не відповідає дійсності.

У відео він стверджує, що Бахмут вже "майже оточений", але саме відео, за словами Центру нацспротиву, записане навіть не на околиці міста, оскільки туди його не пускає охорона.

За аналізом підрозділу, головний "вагнерівець" перебуває у селі Парасковіївка Бахмутського району, про захоплення якого росіяни повідомили ще 20 лютого.

Як зазначається у повідомленні, відео є частиною дезінформаційної кампанії проти населення України, організованої з метою поширення панічних настроїв та провокації вищого військового та політичного керівництва.

Минулі провокації військового керівництва РФ

До цього Пригожин вже брехав про своє перебування на передовій, перебуваючи при цьому в тилу.

Наприклад у січні він зробив фото у печерах у Володимирівки, збрехавши, що знаходиться у соляних шахтах міста Соледар, у той час там точилися криваві бої.

Російське командування уникає відвідування передової і взагалі не володіють загальною картинкою.

Також аналітики з Інституту вивчення війни повідомляли, що Росія зазнає катастрофічних втрат у результаті спроб наступу на Донеччині. Це вказує на низку нездатність росіян змінювати тактику ведення бою та використовувати переваги місцевості.

Читати також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?