Фінальне сонячне затемнення року проходить у вогняному кільці: відео незвичайного явища
Категорія
Технології
Дата публікації

Фінальне сонячне затемнення року проходить у вогняному кільці: відео незвичайного явища

Фінальне сонячне затемнення року проходить у вогняному кільці: відео незвичайного явища
Джерело:  online.ua

Вранці 26 грудня почалося фінальне сонячне затемнення 2019 року, яке закриває цикл унікальних астрономічних явищ десятиліття. Це затемнення особливе - воно створить навколо себе рідкісне вогняне кільце, яке під час такого явища можна побачити нечасто і тільки за певних умов. Жителям України в цьому році не пощастило стати свідками цікавої космічного події, але ONLINE.UA публікує відео, в якому в онлайн-режимі ви зможете побачити, як Місяць закриває Сонце.

Останнє сонячне затемнення 2019: де і коли дивитися

Сонячне затемнення 26 грудня 2019 року в даний момент спостерігають жителі Саудівської Аравії, Катару, ОАЕ, Оману, південній Індії, північній Шрі-Ланки, Малайзії, Сінгапурі, Індонезії і Філіппін і Гуам. Часткове затемнення буде видно по всьому Близькому Сходу, Південно-Східної Азії та Австралії. Наприклад, побачити сонячне затемнення в цей раз пощастило жителям Дохи - і це вперше за 150 років. Наступний раз, за даними обсерваторії Катару, подібне унікальне явище жителі регіону зможуть побачити лише через 100 років.

Сонячне затемнення сьогодні проходить за незвичним "сценарієм". Місяць не в повному обсязі блокує світло Сонця, а частково - в результаті буде залишатися "вогняне" кільце сонячного світла, яке можна побачити на небосхилі неозброєним оком.

Останнє сонячне затемнення 2019 стратовало 26 грудня о 4:29 за київським часом. Часткове затемнення Сонця відбулося в 5:34, а фаза повного сонячного затемнення відбулася о 7:17. Максимальна фаза затемнення тривала 3 хвилини 39,5 секунд. Завершиться затемнення о 10:05.

Сонячне затемнення 26 грудня 2019 - відео онлайн:

Слід зазначити, що наступне часткове сонячне затемнення у вогняному кільці пройде лише 5 січня 2038 року. Повне сонячне затемнення, за прогнозом астрономів, відбудеться в 2020 році двічі - 21 червня і 14 грудня. В Україні, щоправда, їх не можна буде побачити.

Сонячне затемнення: що не можна робити в цей день

За твердженням астрологів, сонячне затемнення серйозно впливає на Землю. Всі події в цей день мають велике значення для майбутнього, тому можна сміливо будувати плани на наступний рік і ставити собі амбітні цілі. У день сонячного затемнення думки матеріалізуються, тому потік думок краще направляти на позитив, удачу і успіх.

У день сонячного затемнення краще відмовитися від прийняття важливих рішень. У цей день категорично не можна сваритися з близькими, інакше навіть незначна сварка може привести до розриву відносин і втрати довіри. Не варто витрачати великі суми грошей в день сонячного затемнення - покупки можуть виявитися невдалими.

Раніше ONLINE.UA публікував пряму трансляцію транзиту Меркурія перед Сонцем. Це рідкісне унікальне явище відбулося в середині листопада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?