Транзит Меркурія перед Сонцем: пряма трансляція унікального астрономічного шоу
Категорія
Технології
Дата публікації

Транзит Меркурія перед Сонцем: пряма трансляція унікального астрономічного шоу

Транзит Меркурія перед Сонцем: пряма трансляція унікального астрономічного шоу
Джерело:  online.ua

11 листопада в 14:35 за київським часом земляни зможуть спостерігати унікальне астрономічне явище - транзит Меркурія перед Сонцем. Це дуже рідкісна подія, яку можна побачити приблизно 13-14 разів за століття. За прогнозом, в 2019 році небесне шоу триватиме не менше п'яти годин. Пряма трансляція транзиту Меркурія перед Сонцем на ONLINE.UA.

Транзит Меркурія перед Сонцем, як правило, відбувається при нерівномірних інтервалах - проміжок часу між двома транзитами може бути від трьох до десяти і більше років. В останній раз жителі Землі могли спостерігати проходження Меркурія по диску Сонця в 2016 році. Наступного разу побачити унікальне небесне шоу можна буде тільки в 2032 році.

Слід додати, що Меркурій майже в триста разів менше Сонця, тому побачити його на тлі величезної зірки буде не просто. На думку астрономів, найкраще за транзитом Меркурія спостерігати за допомогою телескопа. Також можна спробувати побачити явище за допомогою бінокля із спеціальним світлофільтром, який захистить очі від вражаючого їх світла.

Транзит Меркурія перед Сонцем 11 листопада 2019 - пряма трансляція (відео):

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ніч з понеділка, 11 листопада, на вівторок, 12 листопада, українці зможуть спостерігати яскраве астрономічне явище - метеорний потік Таурід. Зоряний дощ буде не сильної інтенсивності - його потік досягне п'яти метеорів на годину, але навіть в такій щільності він здатен створювати на небосхилі видовищний зоряний танець метеорів у вигляді вогняних куль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?