Зорепад Таурід: коли і де можна побачити вогняний зоряний дощ
Категорія
Технології
Дата публікації

Зорепад Таурід: коли і де можна побачити вогняний зоряний дощ

Зорепад Таурід: коли і де можна побачити вогняний зоряний дощ
Джерело:  online.ua

В ніч з понеділка, 11 листопада, на вівторок, 12 листопада, українці зможуть спостерігати яскраве астрономічне явище - метеорний потік Таурід. Зоряний дощ буде не сильної інтенсивності - його потік досягне п'яти метеорів на годину, але навіть в такій щільності вони здатні створювати на небосхилі видовищний зоряний танець у вигляді вогняних куль, передає ONLINE.UA.

За прогнозами астрономів, ближче до ранку 12 листопада очікується пік метеорного потоку Північних Таурід. Вони являють собою невеликі уламки, залишені після себе кометою Енке, але володіють надзвичайним яскравим світінням жовтувато-оранжевого кольору. Слід зазначити, що Тауриди - досить повільні метеори, їх частки влітають в атмосферу Землі зі швидкістю менше 30 км в секунду. При цьому серед них є багато болідів, які не встигають згоріти в атмосфері і долітають до поверхні Землі.

Радіант Північних Таурід знаходиться в сузір'ї Тельця. Тому побачити їх легше після півночі, коли сузір'я досить високо піднімається над горизонтом. Правда, в 2019 році чітко розглянути Тауріди заважатиме повний місяць.

Додамо, що зорепад Таурід стане не єдиним в листопаді 2019 року. В ніч з 16 на 17 листопада очікується пік метеорного потоку Леонід, під час якого на небі можна буде побачити до 15 метеорів на годину.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в серпні 2019 роки українці спостерігали яскравий зорепад Персеїд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?