Фінляндія заявила про готовність до війни з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Фінляндія заявила про готовність до війни з РФ

Фінляндія заявила про готовність до війни з РФ
Джерело:  online.ua

Командувач силами оборони Фінляндії, генерал Тімо Ківінен зазначив, що його країна роками готувалась до можливого вторгнення з боку РФ.

Джерело:  Reuters

Фінляндія підготувалась до можливого нападу з боку РФ

Ми планомірно розвивали нашу військову оборону саме для того виду бойових дій, який ведеться там, із масованим застосуванням вогневої потужності, бронетехніки, а також авіації, - зазначив Ківінен.

Фото - Flickr.com

За його словами, збройні сили Фінляндії створили значний арсенал, але вирішальним є мотивація фінів та додав, що навіть після вступу до НАТО основну відповідальність за оборону Фінляндії, як і раніше, нестиме вона сама.

У той же час канцлер Міноборони Естонії Кусті Салм повідомив фінським журналістам, що наразі кремлівська загарбницька армія імітує удари по території Естонії.

Згідно з джерелами в НАТО, останніми днями Росія провела імітацію ракетних ударів по країнах Балтії. Салм підтвердив інформацію щодо Естонії.

В цей час проходять навчання, на яких росіяни імітують ракетні удари по території Естонії. Росіяни вважають, що ми не заслуговуємо на незалежність. Їхні нещодавні операції та стратегічні комунікації підтверджують цей висновок, - зазначив Салм.

Міністр оборони Естонії Калле Лаанет зазначив, що російські навчання, де відпрацьовують сценарії проти держав Балтії, не є чимось новим і зараз навіть корисні, тому що допомагають переконувати союзників у тому, що це серйозна потенційна загроза.

Коли Росія проводить військові навчання, як би не називала їх, вони зазвичай відпрацьовують напад на інші країни. Нічого нового у цьому немає, - пояснив міністр.

Він зазначив, що зараз цей факт зіграє навіть позитивну роль, оскільки балтійським країнам буде простіше переконувати західних членів НАТО у тому, що загроза для них цілком реальна.

У нас попереду дуже важлива подія - саміт НАТО, де ми повинні будемо роз’яснювати союзникам реальну ситуацію, щоб італійці, іспанці, Центральна Європа чітко розуміли, що відбувається і які загрози можуть постати перед нами, - зазначив  Лаанет.

Між тим речник Держдепу США Нед Прайс запевнив, що у разі збройної агресії РФ проти країн Балтії, США в обов'язковому порядку підтримають країну-члена НАТО.

Ми підтримуємо наших союзників по НАТО, ми підтримуємо Литву. Наша прихильність п'ятій статті НАТО - постулату, що напад на одного означатиме напад на всіх, — непорушна, - запевнив Прайс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?