FIPRESCI назвала найкращий фільм 2021 року
Категорія
Культура
Дата публікації

FIPRESCI назвала найкращий фільм 2021 року

FIPRESCI назвала найкращий фільм 2021 року
Джерело:  online.ua

Міжнародна федерація FIPRESCI назвала найкращим фільмом року тріумфатора премії Оскар 2021 – кінокартину "Земля кочівників" Хлої Чжао. До такого висновку експерти феедерації дійшли, опитавши аж 600 кінокритиків.

Джерело: FIPRESCI

"Земля кочівників" отримає гран-прі FIPRESCI 2021 як "Найкращий фільм року"

Варто звернути увагу на те, що фіналістами конкурсу і суперниками "Землі кочівників" були:

  • оскароносний "Ще по одній";

  • боснійська драма "Куди ти йдеш, Аїдо?";

  • румунський лауреат "Золотого ведмедя" Берлінале "Невдалий трах, або Шалене порно";

  • грузинська фантасмагорія "Що ми бачимо, коли дивимось у небо?".

Що важливо розуміти, Хлоя Чжао цю нагороду отримує вже втретє. Інші фільми режисерки, які також стали найкращими за версією міжнародних кінокритиків:

  • "Пісні, яких мене навчив мій брат" (2015 рік);

  • "Вершник" (2017 рік).

Згідно з останніми даними, гран-прі FIPRESCI "Земля кочівників" отримає під час урочистого відкриття 69-го Міжнародного кінофестивалю у Сан-Себастьяні 17 вересня 2021 року.

Про що йдеться у фільмі "Земля кочівників"

У центрі сюжету кінокартини – історія 60-річної жінки Ферн, яку неперевершено зіграла оскароносна актриса Френсіс Мак-Дорманд.

"Єдина фабрика в невеликому американському місті закривається, а тому десятки людей залишаються без роботи і даху над головою. Вдова Ферн оселяється у трейлері та стає однією з кочівників, які мандрують зі штату в штат, щоб знайти сезонні підробітки."Земля кочівників" за своєю суттю – це паломництво через горе і зцілення. Ми присвячуємо стрічку всім, хто пройшов через цю важку і красиву мандрівку у певний момент свого життя", - наголошує режисерка фільму режисерка Хлої Чжао.

Варто зазначити, що картина Хлої Чжао вуже змогла вибороти перемогу на таких престижних преміях, як Золотий глобус та BAFTA, а також на Венеційському кінофестивалі, Critics' Choice Awards, премії Гільдії кінопродюсерів США. Водночас сама Хлої стала лауреаткою Оскара в категорії "Найкращий режисер".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?