Fitch підвищило кредитний рейтинг України до «B» з позитивним прогнозом
Категорія
Економіка
Дата публікації

Fitch підвищило кредитний рейтинг України до «B» з позитивним прогнозом

Fitch підвищило кредитний рейтинг України до «B» з позитивним прогнозом

Міжнародна рейтингова агенція Fitch підвищила довгостроковий рейтинг України в іноземній і національній валюті з рівня «B–» до «B». Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Згідно з повідомленням агенції, яке було опубліковане вчора ввечері, прогнози по рейтингах України позитивні.

Аналітики Fitch відзначають, що Україна продемонструвала своєчасний доступ до фіскального та зовнішнього фінансування, поліпшила макроекономічну стабільність і знизила бюджетну заборгованість. Дострокові вибори зменшили внутрішню політичну невизначеність.

«Очікувана безперервність макроекономічної політики, заявлена прихильність нового уряду структурним реформам і взаємодія з міжнародними фінансовими організаціями означають, що Fitch очікує подальшого підвищення кредитоспроможності», – йдеться в повідомленні.

Як зазначили експерти агенції, високий рейтинг президента Володимира Зеленського та контроль його партії над урядом і парламентом надають великі можливості для просування реформ. На думку Fitch, нещодавно сформований уряд прем'єр-міністра Олексія Гончарука включає технократичних, прозахідних і реформаторських міністрів.

Ключові особи, що визначають економічну політику, такі як міністр фінансів Оксана Маркарова, залишаються на своїх позиціях, що підтверджує подальше проведення політики скорочення макроекономічного дисбалансу і підвищення стабільності.

У повідомленні Fitch міститься прогноз подальшого скорочення державного боргу.

«Ми очікуємо, що державний борг знизиться до 47,9% ВВП (55,8% з урахуванням гарантій) до кінця 2019 року, скоротившись майже на 20% з піку 69,2% (80,9% з урахуванням гарантій ) в 2016 році і нижче нинішнього медіанного значення «B» на 57,5%, і досягне 44,4% до 2021 року» – йдеться у прес-релізі.

Нагадаємо, що кілька днів тому прем’єр Гончарук розповів, які зміни чекають на IT-галузь в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?